Bozüyük’te çevre yollarının giriş ve çıkışlarının tümüne TEDES radarları yerleştirildi.

Kameralar alışılageldik şekilde yolun üstünde mobese benzeri direklerde bulunmuyor, bölünmüş yolun ortasında 3 metre yükseklikte direklerin üzerindeki kutuda yer alıyor. Bu sebeple sürücülerin çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Hız ihlali gerçekleştiğinde kameraların flaşı patlıyor. 

TEDES radarları; Bozüyük-Eskişehir, Bozüyük-Kütahya, Bozüyük-Bilecik ve Bozüyük-Bursa bölünmüş yollarının tümünün giriş ve çıkışları ile, bu yolların bağlandığı Bozüyük Çevre Yolu üzerinde Opet benzin istasyonunun karşısında bulunuyor. 

Örnek olarak; Bursa'dan Eskişehir'e giderken Bozüyük'ten geçen bir sürücü, Bozüyük'ün Bursa istikametinden girişi, çevre yolu üzeri ve Eskişehir istikameti çıkışı olmak üzere 3 kez bu radarların önünden geçiyor. 

Yollardaki hız limitleri;
 otomobiller için 90 Km/s, kamyon ve kamyonetler için 70 Km/s. %10 töleransıyla birlikte saatte 99km hızı geçen otomobil sürücülerine 199tl para ceza kesiliyor.

Güncelleme: Radarların günde ortalama 1000 araca ceza kestiği ve aylık toplam kesilen ceza tutarının 10 milyon lirayı geçtiği öğrenildi. Öyle ki, gereğinden fazla ceza kesildiği için tepkilerden çekinen yetkililerin zaman zaman bazı radarları kapattığı da gelen iddialar arasında. TEDES radarının kestiği cezaların %30'unu alan Bozüyük Belediyesi'nin aylık 3 milyon lira, yıllık ise 40 milyon liraya yakın bir gelir elde etiği iddia ediliyor. Ayrıca, Bilecik ve Bayırköy belediyelerinin de TEDES radarı kurmaya hazırlandığı, ileriki dönemde İstanbul yolu üzerine de TEDES radarları kurulacağı öğrenildi. 


 






Editör: TE Bilişim