Türkiye’de ve Bilecik’te her geçen gün sayıları artan taşeron işçilerine sahip çıkmak için Taşeron İşçileri Derneği kuruldu. Türkiye’nin birçok yerinde örgütlenmeye başlayan taşeron işçiler, Bozüyük’te de örgütlenerek bir çatı altında birleştiler.

Dernek Başkanı Hakan Uslu’nun yaptığı açıklamada, Türkiye’de AKP iktidarı döneminde taşeron işçilerin hızla arttığını belirtirken, “Taşeron işçilerin de sendikalı işçiler arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

Uslu, kurdukları derneğin amacını, “ Hem emekçilerin hakkını aramak hem de çalışma şartlarını düzeltmek ve mevcut haklarını bilerek davranmak için derneği kurduk. Taşeron işçilerinin çalışma hayatını kolaylaştırmayı ve mevcut haklarını kullanmayı amaçlayan derneğimiz, öğretim görevlisi, yasaları bilen hukukçu ve işçi sınıfının dayanışma kültürünü bilen insanlardan kurulmuştur.” sözleriyle ifade etti.

Dernek Başkanı Hakan Uslu’nun yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Türkiye’de çalışma hayatı hızla kötüleşiyor, çalışanlar köleleştiriliyor.

1980’li Yıllarda başlayan taşeronlaşma AKP iktidarında; Gerek kamu gerekse

Özel sektörde, hemen hemen her işyerinde hızla artmaktadır.

Ülkemizde taşeron işçisi ile normal sendikalı işçi arasında hiçbir fark yoktur. Bütün çalışanlar 4857 sayılı yasaya tabi ve eğer hakları aranır çalışanlar bilinçlendirilirse emekçiler yararına bir çok kazanç sağlanacaktır. Bunun örnekleri çok, Yargıtay karaları açıktır ve elimizdedir.

Bunun içindir ki hem emekçilerin hakkını aramak hem de çalışma şartlarını

Düzeltmek ve mevcut haklarını bilerek davranmak için İlçemizde Bozüyük taşeron işçileri derneği 24 Nisan 2014 günü kurulmuştur.

Taşeron işçilerinin çalışma hayatını kolaylaştırmayı ve mevcut haklarını kullanmayı amaçlayan derneğimiz; Üniversiteden hocalarıyla, yasaları bilen hukukçularıyla ve işçi sınıfının dayanışma kültürünü bilen insanlarıyla kurulmuştur.

KURUCULAR ;

İbrahim IRMAK

Hakan USLU

Hasan ÖZKAN

Hüseyin ÇİMEN

Aydın DURSUN

Hatice GÜNER

Cuma İŞBİLEN

Üreten insanlar en iyi yaşamayı hak edenlerdir. Emek en yüce değerdir.

Emeğin ve üretenin değerinin anlaşılacağı günlere kadar, Saygılarımızla”

 

Editör: TE Bilişim