Barış Eren

Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, kent konseyi, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ‘Kitap kumbaram’ projesini hayata geçireceklerini bildirdi.

Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde okullara dağıtılacak kumbaralarda toplanan paralarla, öğrencilere kitap alacaklarını belirterek, bu sayede çocuklara tasarruf ve alışveriş yapma alışkanlığı ile kitap sevgisini aşılayacaklarını söyledi.

Kent konseyinin, ilçede aktif bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini anlatan Tekelioğlu, şöyle konuştu:

“Kent Konseyi çalışmalarına meclislerin oluşturulması yönünde devam etmektedir. Konsey içinde tüm Bozüyük halkını kucaklayacak şekilde çocuk, gençlik, kadın ve engelliler meclisleri oluşturulacaktır. Bugüne kadar Belediye Kültür Müdürlüğü ile ortaklaşa mahalle konaklarında türkü geceleri düzenlenmiştir. Metristepe yürüyüşü ile ilgili aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmüş ancak olumsuz hava şartları nedeniyle halkın katılımı ile yürüyüş yapılamamıştır. Okullarımız başta olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, diğer kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşları ile faaliyetlerimiz olacaktır. Önümüzdeki haftalarda ‘Kitap kumbaram’ projesini Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile hayata geçireceğiz. Bu proje ile çocuklarımızın tasarruf etmesini, alış veriş yapmasını ve kitap sevgisini aşılayacağız. Ayrıca Çanakkale zaferinin kazanılmasının 100’ncü yıl dönümü münasebetiyle çalışmalar yapacağız." 

Editör: TE Bilişim