Bozüyük’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler saat 20:00 civarında Kahramanlık Türküleri ve Marşların çalınması, ‘15 Temmuz’ belgeselinin gösterimi ile başladı. Ardından Mehteran Takımının muhteşem gösterisi tüm izleyenleri coştururken program sonunda Mehter başı ilçe Kaymakamı Hasan Yaman’a bayrak takdim etti. Bozüyük Belediyesi tarafından da alanı dolduran herkese bayrak dağıtıldı. Mehteran takımının konserinin ardından ise program açılışı yapılarak Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşımız söylendi. Programın devamında 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. İlçe Müftüsü Selami Bağcı’nın yaptığı bağışlama duası ile birlikte okunan tüm dualar şehitlerimizin ruhuna bağışlanırken aynı zamanda milletimizin geleceği, birlik ve beraberliği için dualar edildi. 

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı,  milletin 15 Temmuz 2016’da gece saat 22:00 sularında darbe girişimi haberleri ile sarsıldığını belirterek “O gece; ihanet girişiminin haberini aldıktan sonra besmele çekerek iki rekât sefer namazı kılan Reisimiz gibi, O gece ‘Biz canımızla, kefenimizle bu yola çıkmışız” diyen Başkomutanımız gibi bizler de vatanını, bayrağını, devletini seven ve geleceğini, evlatlarını düşünen vatandaşlarımızla tek vücut olduk. Ama bazıları bankamatiklere ve benzinliklere koşarak, marketlerin raflarını boşaltarak kendince darbeye karşı tedbir almaya çalıştı. 15 Temmuz gecesi milletimiz iradesine sahip çıkarak ülke tarihimizin en alçak darbe girişimini boşa çıkardı. O hainler Türk Milletinin en zor durumlarda bile kenetlenip tek yumruk olabileceğini, bir ve beraber olarak mücadele edebileceğini hesap etmemişlerdi. Sokakları dolduran halkımızın çelikten iradesi karşısında Fetö’nün gözü dönmüş teröristleri, milletin ortak iradesi, ortak direnci ve sarsılmaz cesareti ile tarihi bir bozgun yaşadı” dedi. “15 Temmuz bizim için ikinci bir Kurtuluş Savaşıdır. Eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi zaferidir” diyen Başkan Bakıcı “İşte Çanakkale'den aldığımız cesaretle ve öz güvenle Kurtuluş Savaşımızı nasıl zafere taşıdıysak 15 Temmuz'da bizim yeni Çanakkale'mizdir, Dumlupınar'ımızdır, Sakarya'mızdır. Türk milleti o gece kendisine baş eğdirebileceklerini sananların başına gök kubbeyi yıkmıştır. Şehitlik makamına ulaşanlara, gazi olanların memleketlerine, eğitimlerine, mesleklerine, yaşlarına baktığınızda Türkiye’nin ta kendisini görürsünüz” dedi. 

  Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen ve TV kanallarında canlı olarak yayınlanan halka hitabı dev ekrana yansıtılarak hep birlikte izlendi. Canlı yayının bitiminde ise İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren bir öğrenci İstiklal Marşımızın on kıtasını şiir formatında okuyarak alanda bulunanları duygulandırdı.

Bakıcı'nın ardından ilçe Kaymakamı Hasan Yaman bir konuşma gerçekleştirdi.Yaman, "15 Temmuz 2016 akşamı milletimiz tarihin en karanlık en kalleş en hain saldırılardan birine maruz kaldı. Bu umutsuz akşamı hep birlikte hatırlayalım. Boğaziçi köprüsü askerler tarafından kapatılmış, Ankara’da İstanbul’da uçaklar gökyüzünde uçarak silahsız vatandaşlarımızı, Cumhurbaşkanlığını, Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını özel harekât polislerimizin kaldığı binayı, askeri ve resmi binaları bombalamış, tanklar savunmasız vatandaşlara karşı kullanılmış, can pazarı yaşanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimleriyle meydanları dolduran aziz millet iradesine, geleceğine, demokrasiye, Cumhuriyeti idare etmek isteyen fetö terör örgütü üyelerine gereken dersi vatansever polis, askerler ile birlikte vermiş olup bu rezil teşebbüs milletimizin azimli, kararlı, inançlı iman dolu göğsüne çarparak akamete uğramış, tarih sahnesindeki çöpte yerini almıştır." ifadelerine yer verdi.

Programın devamında semazen ve ilahi grubu ile folklor ekibi gösterilerini sunarken okunan Bülbül ve 30 Kuş şiirleri izleyenleri duygulandırdı. Programın sonunda sahne alan Halk Eğitim Merkezi Müzik Grubu duygu yüklü Kahramanlık Türkülerini 15 Temmuz şehitleri için seslendirdi. Saat 00:13’de tüm camilerde okunan salaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gece nöbeti başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Bozüyük Belediyesi tarafından alanı dolduran Bozüyüklülere sıcak çorba ve simit ikramında bulunuldu.

            15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Yzb. Murat Günhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Müftü Selami Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Editör: TE Bilişim