Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde Bozüyük’te gerçekleştirdiği halk buluşması gövde gösterisine dönüştü.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen halk buluşmasına CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, CHP İl Başkan Metin Yaşar, İYİ Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Metin Yaşar, 'sizler 31 Mart yerel seçimlerine ne kadar hazır olduğunuzu burayı doldurarak gösterdiniz. Bozüyük'te CHP iç barışı sağlamış, eğer inanır ve güçlerimizi birleştirirsek 1 Nisan sabahı güzel bir sabaha uyanacağız' dedi.

“Bozüyük’ün artık göç alan bir kent olması lazım”

Gerçekleşen programda CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise, 31 Mart sonrasında Talat Bakkalcıoğlu’nu Bozüyük Belediye Başkanı olarak göreceklerini söylediği konuşmasında; “1999 yılında Bilecik'in nüfusu 34 bin, Bozüyük'ün nüfusunun ise 43 bin 500. Yani Bozüyük, Bilecik'ten %30 daha fazla nüfusa sahipti. Aradan geçen 20 yılda Bilecik 78 bin olmuş, Bozüyük ise 74 binde kalmış. Eşit seviyeye gelmiş. Her Bozüyüklünün bunu kendisine sorması lazım. Bozüyük artık göç alan bir kent olması lazım” ifadelerine yer verdi.

Büyükerşen: “Çare Bakkalcıoğlu”

Büyük alkış alarak kürsüye gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'nin Bozüyük Belediye Başkanı adayı olan Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ile geçmişte yaşadıkları anıları anlatarak başladı. Kendisinin Rektör olduğu sırada Bakkalcıoğlu'nun Belediye Başkanlığı döneminde yanına gelerek Meslek Yüksek Okulu için istekte bulunduğunu ve MYO'nun Bakkalcıoğlu'nun çalışmaları sayesinde Bozüyük'e kazandırıldığını anlattı.

Büyükerşen, konuşmasının devamında ise Bakkalcıoğlu'na destek istedi. Bozüyük'ün daha da yaşanabilir bir şehir olması için çare Bakkalcıoğlu diyen Büyükerşen, '1989'dan beri kendisini tanırım. Ben kendisine kefilim. Başarılar diliyorum. Kendinizle beraber 10 kişinin oyunu Bakkalcıoğlu'na yönlendirin' vurgusu yaptı.

Bakkalcıoğlu :“Nerede kalmıştık”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Talat Bakkalcıoğlu, konuşmasında birlik beraberliğe vurgu yaparken Bozüyük için projelerini sıraladı.

'Nerede kalmıştık' sözleri ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Adayı Talat Bakkalcıoğlu, Belediye Başkanında bulunması gereken özellikleri sıraladı. Bozüyük'te İYİ Parti ile güç birliği oluşturduklarını ifade eden Bakkalcıoğlu, İYİ Parti yönetimine teşekkür etti.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'yı da eleştiren aday Bakkalcıoğlu, “günlerdir Bozüyük'te direklere asılmış ve 160 proje yaptık diye bir yazı görüyorum. 160 proje olmaz. Kentin bir köşesinde yapılan çocuk bahçesi bir proje değildir. Onun her birine proje denmez. Proje kentte yaşayanların yaşam tarzını etkileyen uygulamalardır, ancak bunlara proje denir” dedi.

“Yeniden büyüyen sanayi”

Konuşmasının devamında kendi projelerini açıklayan Bakkalcıoğlu, 5 yılda yapmayı düşündükleri projeleri başlıklar halinde sıraladı. Yeniden büyüyen sanayi, alt yapıda atılım projeleri, güneş enerji sistemleri, Boz-Park ve kent için ulaşım sorunlarının yeniden ele alınacağını kaydeden Bakkalcıoğlu, 'Bozüyük ilk kez raylı sistemle tanışacak. Bizim de Boz-Tram'mız olacak' diyerek tramvay projesini açıkladı. Otopark sorununa da kesinlikle el atılacağını ve çözüm getireceklerini aktaran Bakkalcıoğlu, ayrıca huzurevi projesinin olduğunu da söyledi.

Diğer yandan 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu ifade eden Bakkalcıoğlu, "geçmiş dönemlerde su parası alınmadıysa yine almayacağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim