Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun geçtiğimiz ay üzerinde durduğu en önemli projelerinden birisi olan (Can Suyu) Aile ve Sosyal Hizmet Nakdi yardım projesi Eylül ayı belediye meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilerek uygulanmaya başlayacak.

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında 7 gündem maddesi ile toplandı.

Toplantıda Can suyu projesinin uygulanmasını sağlayacak 15 maddeden oluşan yönetmelik, AK Parti Belediye Meclis üyelerinin çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilerek yürürlüğe girerken Belediye Meclisinin 19.11.2018 tarih ve 84 nolu kararı ile kabul edilen gelir tarifesinde su gelirleri ve su ücret tarifelerinin yeniden görüşülmesi ile ilgili komisyon çalışmaları devam ettiğinden ilgili komisyonun ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının en önemli gündem maddesini oluşturan “Belediye Meclisinin 01.08.2019 tarih ve 74 nolu kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen ihtiyacını karşılayamayan ve hayatlarını zorlukla sürdürmekte olan, güçlük çeken, dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engellilere bütçe imkanları dahilinde yapılacak nakdi yardımlar için Belediye Başkanlığınca hazırlanan (Can Suyu) Aile ve Sosyal Hizmet Nakdi yardım Yönetmeliği konusu; “İhtiyacını karşılayamayan ve hayatlarını zorlukla sürdürmekte olan, güçlük çeken, dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engellilere bütçe imkanları dahilinde yapılacak nakdi yardımların yürütülmesine dair usul ve esasları belirlemek amacıyla düzenlenen Bozüyük Belediyesi Aile Nakdi Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği (Can Suyu)’nin ikinci bölümü Yardım Esasları ve Sosyal Yardımlardan Yararlanacak olanlar Madde 6 nın 6. Bölümüne komisyon üyesi Abdurrahman Kırgız’ın maddenin yeniden gözden geçirilmesini tavsiye ederek hazırlandığı” şekli ile oylamaya sunuldu. Can Suyu Projesi yapılan oylamada AK Parti Belediye Meclis üyelerinin çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediyenin 04.02.2013 tarih ve 20 sayılı Meclis Kararı ile yapılan Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikasına üyeliğinin görülen lüzum üzerine iptal edilmesi konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde yer alan “2464 Sayılı Belediye Gelirler Kanununun 97. maddesine istinaden alınan hafriyat döküm ücretlerinden; karşılık gözetmeksizin kamu kurum ve kuruluşlarına devrolunmak şartıyla inşa edilen; dini hizmetlerin ifasına mahsus ve umuma açık bulunan ibadethaneler ve bunların müştemilatı, okullar ve öğrenci yurtlarının müstesna tutulması talebinin görüşülmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Toplantının devamında “3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve Sipahioğlu Nakliyat Taahhüt Turizm Otomotiv Akaryakıt İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin dilekçesine istinaden; İlçemiz 4 Eylül (Tapuda Yeni) Mahallesi, 414 ada 735 nolu parselde kayıtlı taşınmazın bulunduğu bölgede imar planı değişikliği talebi” ile “3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve OEDAŞ Bilecik İl Müdürlüğünün yazısına istinaden; imar planında, 1 adet trafo yeri oluşturmak için imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi” konuları oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Daha sonra Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular ile Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı. Gündemin son maddesinde yer alan “Başkanlıkça ve Meclis üyelerince getirilecek konular” maddesinde ise AK Parti Belediye Meclis üyelerinde verilen yazılı önergede yer alan “Kovalıca Caddesi’nin ismini; 31 Mayıs 2018 tarihinde Kuzey Irak’ta vatani görevini yaparken şehit düşen Komando Uzman Çavuş Ünal Demir’in anısına “Şehit Ünal Demir Caddesi” verilemesi talebi” oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Son olarak AK Parti Belediye Meclis üyeleri tarafından verilen 2. önergede yer alan işten ayrılan ve işe alınan işçi sayıları hakkında bilgi verilmesi konusunda ise Başkan Bakkalcıoğlu Meclis üyelerini bilgilendirerek 32 kişinin çeşitli nedenlerle; çoğunluğu istifa, emekli olmak ve vefat nedeni ile ayrıldığını, 26 kişinin de işe alındığını söyledi.

Başkan Bakkalcıoğlu toplantıda son olarak mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Editör: TE Bilişim