Bozüyük’te resmi daireleri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret eden, esnafı dolaşan CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, gece de Kadın Kolları üyeleri ile bir araya geldi. Tüzün, “7 Haziran’da bana Bozüyük’ten birinci olarak çıkmanın onurunu yaşattığınız için teşekkür ederim. Sıra 1 Kasım’da. Bundan sonra Bozüyük’te birincipartinin adı CHP’dir” dedi. 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP adayı Hüseyin Elmas, Perşembe günü tüm mesaisini Bozüyük’e ayırdı. Bozüyük’te resmi daireleri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden, esnafı dolaşarak ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunan Tüzün, gece de Kadın Kolları üyeleri ile toplantı düzenledi. Daha sonra gece yarısına kadar kahvehaneleri dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden, caddelerde karşılaştığı gençlerle selfie çektiren Tüzün, “Bozüyük’te birinci partinin adı CHP’dir” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de katılacağı, Cumartesi günkü seçim bürosu açılışı öncesi CHP 2. sıra milletvekili adayı Hüseyin Elmas ile birlikte Bozüyük’ü adım adım dolaşan Tüzün, “7 Haziran’da bana Bozüyük’ten birinci olarak çıkmanın onurunu yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Sıra 1 Kasım’da” dedi.

7 Haziran seçimlerinde milletin sandıkta koalisyon kararı verdiğini buna rağmen aradan kısa süre geçmesine karşın yeniden seçim kararı alındığını belirten Tüzün, konuşmalarında neden hükümet kurulamadığını ayrıntılı olarak şöyle anlattı:

“Sandıkta yüzde 60 gibi bir çoğunluk uzlaşın mesajı verdi. Biz CHP olarak bu mesajı çok iyi okuduk. MHP demiyorum ama Sayın Devlet Bahçeli, kendisine başbakanlık önermemize rağmen uzlaşmaz bir tutum izledi. AKP ile görüşmelerde bize koalisyon bile teklif edilmedi. Bu tutanaklarda açık. Ardından Anayasaya aykırı olarak CHP’ye hükümeti kurma görevi verilmedi, seçim kararı alındı. Bu hepinizin gözleri önünde oldu.

CHP iktidara gelseydi ne olacaktı? CHP hükümeti kursaydı bu güzel ülkemiz kan gölüne dönmeyecekti, her gün şehit haberleri gelmeyecekti. Çocukları askerde olanlar haberleri korkarak izlemeyecekti. Milyonlarca emeklimiz bayramda ikramiyesini alacaktı. Milyonlarca işçimizin asgari ücreti 1.500 liraya çıkacaktı. Çiftçinin kullandığı mazotu daha ucuza alacaktı. Biz 7 Haziran öncesi bu vaatlerimizi açıkladığımızda bize hayat satıyorsunuz diyenler, kaynak soranlar, ekonomi batar diyenler şimdi bizden kopya çekerek aynı vaatlerde bulunuyor. Sanki 13 yıldır iktidarda değilmiş gibi şimdi seçimlerden sonra bizim vaatlerimizi yerine getireceğini söylüyor. Bu bir itiraftır. Bu emeklinin ikramiyesinin, işçinin asgari ücretinin gasp edildiğinin itirafıdır.”

1 Kasım seçimleri öncesi seçim bildirgesini açıklayarak projelerini ortaya koyan ilk partinin  CHP olduğunu anlatan Tüzün, “Projeleriyle, kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazır tek parti CHP’dir. Bu seçimde ‘ÖNCE TÜRKİYE’ diyerek yola çıktık. 13 yılda ülkeyi kötü yöneten, yoksulu daha yoksul yapan, Türkiye’yi bütün komşularıyla kavgalı hale getiren bu iktidarı değiştirmek için alanlardayız. 7 Haziran seçimlerinden Bilecik’te oylarımızı daha da artırarak çıktık.Şimdi sıra bir Kasım’da” dedi. 

Editör: TE Bilişim