Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilecik ve Bozüyük ziyaretlerinin Bozüyük Belediyesi’nde basına açık, Bilecik Belediyesi’nde ise basına kapalı olarak gerçekleşmesi kamuoyunda farklı düşünceleri de beraberinde getirdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, önce  Bozüyük Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirirken, burada basına açık olarak fotoğraf çektirildi, açıklamalar ve  çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Sonrasında ise basın dışarıya davet edildi  ardından sivil toplum kuruluşları ile basına açık ve soru cevap bölümünden sonra kapalı oturumda basın dışarı çıkarıldı.

Ardından Bilecik Belediyesi’ni ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ziyaretinde ise ulusal ve yerel basın  içeriye alınmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu ile görüşmesi basına açık olurken, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile neden basına kapalı olarak görüştüğü ise merak konusu oldu.

Son günlerde yerel ve ulusal basında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında çıkan haberlerle ilgili Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sorular sorulabileceği endişesi ile böyle bir talebin olduğu iddia edilirken, Türkiye’de basın özgürlüğünü savunan, iktidarın basına yaptığı kota ve baskılarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Bilecik Belediyesi’ndeki görüşmenin basına kapalı tutulmasını kabul etmesi ise kamuoyunda manidar bulundu.

Editör: TE Bilişim