Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Ak Parti 5. Kadın Kolları Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede tek liste olarak seçime giren mevcut başkan Gülcan Bayraktar yeniden Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi.

Bozüyük Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen kongreye Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mesut Çetin, diğer il ve ilçelerden gelen çok sayıda Ak Parti üyeleri katıldı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan’ın oluşturulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

            İlk olarak konuşan Kadın Kolları Başkanı ve Başkan Adayı Gülcan Bayraktar; “Biz kadınların mücadelesini bir hak mücadelesi olarak görüyoruz. Bir anne olarak bir eş olarak bir evlat olarak kadın; toplumu dönüştüren, ülkeye istikamet veren. Eğer kadın mutlu ise ülke de mutludur. Kadınları dışlayan ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemez. Bunun bilincinde olan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan kadının her alanda önünü açarak destek olmuştur. Partimizin hak ve inanç özgürlüğü politikası ile kadınlarımız başörtüsü ile meclise girebilmiştir. Kadının kafasındaki örtü ile değil, kafasının içindeki fikirler ile;  üzerindeki elbise ile değil, yüreğindeki inanç ile değerlendirilmesi gerekmektedir. Türkiye kadınları tarih boyunca istiklal mücadelelerinde daima ön safta yer almışlardır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev alan kahraman kadınların geride asla unutulmayacak biz kadınlara rehber olacak bir miras bırakmışlardır. İşte o mirasın eseri olan 15 Temmuz gecesinde bir millet ayağa kalkmıştır. Kadını ile erkeği ile kendilerini siper etmişlerdir. Ecdadımızdan aldığımız ilhamla bizde sesimizin yettiği en yüksek tonla diyoruz ki; başaramayacaksınız, birliğimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı elde edemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız. Biz  inanıyoruz ki kadınlar birlik olursa dünyayı ele alırlar. Birlik olacağımızı ümit ederek kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

            Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu teşkilatta yer alan herkes şunu bilsin. 15 Temmuz’da yaşamış olduğumuz o darbe olayında ben şuna inandım ki erkekler kadar kadınlarda bizim yanımızdaydı. Nasıl Çanakkale Savaşı’nda o namlunun, tüfeklerin üzerine örtü atarak bu mermileri yetiştiren kadınlar ne ise bugün sizlerde aynı güç ve kuvvetle 15 Temmuz darbe olaylarında bu ülke için yanımızda yer aldınız. Allah hepinizden razı olsun. Başta bir önceki yönetime ve daha önceki yönetimde başkanlık yapmış tüm değerli üyelerimize ve yönetim kuruluna ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah yeni seçilmiş olan yönetimimiz ile birlikte daha iyi hizmetlere, daha nice başarılara, daha iyi ilişkilere taşıyabilmek için var gücüyle çalışacağına emin olarak şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Üyeleri Zehra Kaplan, Sadiye San, Suna Ünal, Münevver Urhan, Dilek Kaynak, Kadriye Güzel, Günay Arı, Sevcan Gücen, Halime Ertekin, Rabiye Emir, Nezahat Avcıoğlu, Urkiye Çolak, Gülşen Ertosun, Emine Çelik, Aydak Karakaş, Nurten Çoban, Özlem Erçetin, Zeynep Özkara ve Sevgi Sümürken’den oluştu.

Editör: TE Bilişim