Eren Dumlupınar
2013-2014 futbol sezonunu kendi sahasında oynadığı maçla açan Bozüyükspor karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bozüyükspor yeni sezonu kendi sahasında konuk ettiği Körfezspor ile açtı.Karşılaşmada iyi bir futbol sergileyen Bozüyükspor 2 kez yenik duruma düşmesine rağmen karşılaşmadan 2-2'lik skorla ayrılarak 1 puanı hanesine yazdırdı.
Söğüt Ertuğrulgaziyi Anma ve Yörük şenlikleri nedeniyle Pazar günü oynanması gereken karşılaşma Cumartesi günü oynanırken, Bozüyükspor’un karşılaşmadan rakibi karşısında üstün bir futbol sergileyerek 3 puanla ayrılması bekleniyordu.
Bozüyükspor’un  kendi sahasında konuk ettiği Körfezspor güçlü ekiplerden birisi. İyi bir hazırlık dönemi geçiren takımlardan olan Körfezspor nitekim bu özelliğini göstererek karşılaşmada 2 kez galip duruma gelmesine rağmen berabere kalarak 1 puanın sahibi oldu.
Bilindiği gibi Bozüyükspor, maddi olarak zor günler geçirmesine rağmen oynadığı hazırlık maçlarında futbolcuların sergilediği performans ile gözdoldururken, teknik ekip ve futbolcuların lige konsantre oldukları ve ayrıca oyuncuların hem mental hem de fiziksel olarak yeni sezona hazır oldukları öğrenilmişti.
İlk karşılaşma olması ve üstelik kendi sahasında lige başlamanın avantajını iyi kullanması beklenen Bozüyükspor’un bütün hazırlıklarını lige iyi başlamak için yaptığı belirtilirken, Körfezspor karşısında kendi saha ve seyirci avantajını da kullanarak galip gelmesi beklenen Bozüyükspor karşılaşmada rakibi ile 2-2 berabere kalarak 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.
Bozüyük ilçe stadında oynanan karşılaşma hakemler Ümit Öztürk, Özmen Atalay ve Osman Gökhan Bilir tarafından yönetildi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Bozüyükspor ardı ardına ataklar geliştirmesine rağmen maçın 19. dakikasında penaltıdan yediği gol ile 1-0 mağlup duruma düştü.
Her iki takımın geliştirdiği ataklardan başka gol olmayınca ilk yarı Körfezspor’un 1-0'lık üstünlüğü ile kapandı.
İkinci yarı yine saha avantajını kullanarak karşılaşmaya iyi başlayan Bozüyükspor 69. dakikada Serdar Akdoğan’ın topu rakip takımın ağlarına göndermesi ile beraberliği yakalayarak durumu 1-1'e taşıdı.
Karşılıklı ataklar devam ederken 79. dakikada Körfezspor’dan Ferit Şener’in golüne engel olamayan Bozüyükspor 2-1 yenik duruma düştü.
Maçın bu skorla biteceği düşünülürken 90. dakikada Bozüyükspor’dan Gökhan Köseoğlu’nun Körfezspor ağlarını golü ile havalandırması sonucu Bozüyükspor beraberliği son dakikada yakaladı ve maçtan 2-2'lik skorla ayrılarak 1 puanı hanesine yazdırdı.
Editör: TE Bilişim