Barış Eren

Bozüyük Ziraat Odası Başkanı Süleyman Çaydere, odanın 1. Olağan Genel Kurulu’nda 55 delegeden 28’inin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Yeni Mahalle Konağı’ndaki kongrede konuşan Başkan Çaydere, geçmiş dönemde odanın ticari faaliyete başlayamadığını belirterek, odanın gelirlerini arttırmak, çiftçinin tohum, gübre ve tarımsal alet ihtiyaçlarını gidermek için mutlaka ticari faaliyete başlamaları gerektiğini söyledi.

İlaç sektöründeki yüksek kar oranlarının, çiftçinin ve hayvancılık işleriyle uğraşanların gelirine ortak olduğunu dile getiren Çaydere, şöyle konuştu:

“Gerçekleştirilmesi planlanan düşük karlı tohum, gübre, ilaç, tarımsal alet satışları ile hem çiftçilerimiz piyasa koşullarından uygun fiyatlar ile ihtiyaçlarını giderebilecek, hem de odamıza ek gelir elde edilmiş olacaktır. Bu satışlar ile elde edilecek gelirler kullanılarak çiftçilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri veterinerlik ve zirai mühendislik danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak sağlanacaktır. Bozüyük hayvan pazarındaki selektör değiştirilerek daha kapsamlı selektör yapılacak ve ilk sezona yetiştirilmek için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Diğer köylerdeki selektörlerin tamir ve bakımları gerçekleştirilecektir. Devlet destekli hibe ve düşük faizli krediler takip edilerek çiftçilerimiz bilgilendirilecektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programındaki ve ilimize gelecek Avrupa Birliği (AB) hibe programlarındaki projelerin hayata geçirilmesinde girişimcilerimize destek olunacaktır.”

Başkan adayı Tolga Levent de “Odamızın ilerleyen zamanda mülki amirlerimiz, vekillerimiz, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber uyum içinde çalışacağı, faaliyetlerini düzgün bir şekilde devamlı ileriye doğru götüreceğini belirtiyorum. İlçemizin ziraat ve hayvancılık alanında üyelerimizin kişisel menfaatleri doğrultusunda hak ettiği seviyeye ulaştıracağımızı ve bunun için elimizden geleni yapacağımıza şahsım ve oluşacak olan meclisim adına söz veriyorum. Bununla ilgili olarak 3,5 aydır yoğun bir çalışma içindeyiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Buğra Levent, İl Genel Meclis Üyeleri Nizamettin Çam, Oğuz Sertler, Ahmet Eren, oda üyeleri ve çiftçilerin katıldığı kongrede, 55 delegeden 28’inin oyunu alan Süleyman Çaydere yeniden başkan seçilirken, başkan adayı Tolga Levent ise 27 oy aldı.

 

Editör: TE Bilişim