Barış Eren

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO), kamulaştırma sorunları nedeniyle durmuş olan lojistik köy projesi hakkında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Yük Dairesi Başkanlığına rapor sunduğu bildirildi.

Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, yazılı açıklamasında, lojistik köy projesinin tekrar başlatılması ve bir an önce tamamlanması için aralıksız çalıştıklarını belirtti.

Lojistik köyün bölge için önemli olduğunu ifade eden Levent, raporda şunları kaydetti:

"Bozüyük, büyük üretim kapasitesine sahip bir sanayi kenti durumundadır. Mevcut durumda ağırlıklı olarak seramik hammadde ve mamul ürünleri başta olmak üzere, klima, şofben, termosifon, yüksek gerilim kabloları, sünger, alçı blok, muhtelif makine parçaları, iplik, yumurta ve balık gibi ürünler yurt içi ve yurt dışı pazarlara ilçemizden iletilmektedir. Kentimizde faaliyet gösteren firmalarımızda üretilen ve ihracata konu olan ürünler ile halen 2013 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sunduğumuz raporda da belirtildiği üzere 450 milyon dolarlık bir ihracat potansiyeline sahip bulunmaktayız. Genel müdürlüğünüz tarafından projelendirilen ve ilçemizde uygulamaya başlanan "Bozüyük Lojistik Köy" projesi maalesef 2014 yılı ortalarında proje tesis alanında yaşanan kamulaştırma ve yer sahiplerinin itirazları sonucunda durdurulmak zorunda kalınmıştır. Özellikle seramik sektörü başta olmak üzere anılan ürünlerin imalatı sırasında hammadde sevkiyatları ve yine mamul ürünlerin özellikle yurt dışı piyasalara hızla ve ekonomik şekilde ulaştırılmasında demiryolu taşımacılığı, bölgemizde faaliyet gösteren başta büyük ölçekli firmalar olmak üzere tüm imalatçı firmalarımıza çok büyük zaman, nakliye, maliyet avantajı sağlayacaktır."

 

Editör: TE Bilişim