Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin Türkiye'yi küresel rekabette öne çıkaracağını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız." dedi.​

Şura’da iş dünyasının temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı buldu.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik ise Bilecik İli temsilcisi olarak bölgemizde belirlenen 3 ana başlıklı sorun ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ilgili Bakanlara iletilmek üzere Odalar ve Borsalar Birliğine iletti.

Tespit edilen sorunların ana başlıkları ise şekilde oldu: İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara fiyat farkı ödeme imkanı sağlanması ile bankaların faiz oranlarının çok yüksek olması müteahhitlerin yap sat işlerinde satış yapamaması ve insanların ev sahibi olamamaları,  Bozüyük Lojistik Merkez çalışmalarının tamamlanması.Maden sahalarının ihale işlemleri ve ruhsat işlemleri sorunlarının çözülmesi.

Editör: TE Bilişim