Bozüyük Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Fatih Bakıcı, Dodurga Beldesi sakinlerine müjdeler vererek, dernek ziyareti esnasında da minibüsçülere sahip çıktı. Bakıcı ayrıca, CHP’nin adayı Bakkalcıoğlu’nun “mahalleleri biz kurduk” söylemlerine ilişkin de, “Sadece kağıt üzerinde mahalle kurmakla bu işler olmuyor. Kusura bakmayın” ifadelerini kullandı.

Başkan Bakıcı, ilk olarak Göynücekliler Derneğini ziyaret etti ardından da Dodurgalılar Derneği tarafından Grand Çalı Otel’de düzenlenen “5. Dodurgalılar Dayanışma Gecesi” etkinliğine katıldı. Buradaki etkinliğe Bakıcı’nın yanı sıra, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, Büyük Birlik Partisi ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca buradaki etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi Bozüyük Belediye Başkan Adayı Oğuz Sertler de kurmaylarıyla kısa süreliğine uğrayarak selam verdi.

Dodurga Beldesi sakinlerine müjdeler

5. Dodurgalılar Dayanışma Gecesinde konuşan Fatih Bakıcı, Dodurga Beldesi ile Bozüyük’ün 5 yıldan beri bir elmanın iki yarısı olduğuna dikkat çekerek, hizmet yaparken Dodurga Beldesi’ni Bozüyük’ten hiçbir zaman ayırmadıklarını söyledi.

Dodurga’dan kendilerine ne talep gelirse gelsin 5 yıl boyunca tamamını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakıcı, 31 Mart’ta seçilmesi halinde Dodurga Beldesi’ne hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, müjdelerini şöyle sıraladı:

“Allah nasip ederse önümüzdeki dönem Dodurga Barajında olta balıkçılığının yaygınlaşması için yapılacak çevre düzenlemesi ve organizasyonların yapılması konusunda çalışmalar yapacağız. Akabinde yine beldemizin etrafındaki tüm yolların yenilenmesi yönünde çalışmalar da yapacağız. İnşallah yakın bir zamanda oradaki konağımızın açılışını da gerçekleştireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde inşallah Dodurga’ya yönelik birçok proje daha hayata geçireceğiz. Önemli olan vatandaşlarımız talepleri doğrultusunda projeleri bir bir gerçekleştirmektir. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Uzak bir mesafede din kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalan keza İslam fobisi diye bunu yargılayan diğer siyasi partileri de buradan kınadığımı belirtmek istiyorum. Bizlerin amacı olması gerektiği gibi birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu her alanda göstermektir.”

“Her seçimde minibüsçülerimizin ekmek kapısıyla oynanmaktan bıkılmadı”

Daha sonra Başkan Bakıcı ve beraberindeki partililer Minibüsçüler Derneğini ziyaret etti. Yoğun bir kalabalık ve meşaleler eşliğinde karşılanan Bakıcı, miting gibi bir organizasyonla kendilerini karşıladıkları için emekçilere teşekkür etti.

Belediyecilik işinin bir hizmet işi, bir ekip işi olduğunu belirten Bakıcı, “5 yıldır memleketimiz için birbirinden farklı projeleri hayata geçirmek için uğraştık. Olması gerektiği gibi biz, ‘şehir değişirse hayat değişir’ dedik. Ve şehrin farklı noktalarında, farklı mahallelerinde birçok projeyi hayata geçirdik. Ama şunu iyi bilinmesi gerekiyor ki, her seçimde bizim minibüsçülerimizin ekmek kapısıyla oynanmaktan bıkılmadı, usanılmadı. Kusura bakmayın buradaki minibüs sahipleri, şoförlerimiz, ağabeylerim herkes evine ekmek götürmeye çalışıyor. Ne hikmetse ya indirim yapmaya, ya bedava yapmaya ya da bir raylı sistem getirip tamamen diskalifiye etmeye çalıştılar. Biz bunlara bir şey demiyoruz gelin yapın diyoruz ama bu kadar insanın ekmek kapısının da ne olacağını söylemeniz lazım diyoruz. Bu şehrin her alanına dokunan, insanlarımızı yeri geldiğinde sırtlarında ücret almadan taşıyan ama bunu hiçbir zaman dile getirmeyen kardeşlerimizle yola devam diyoruz” diye konuştu.

“Sadece kağıt üzerinde mahalle kurmakla bu işler olmuyor”

Bakıcı, CHP’nin Bozüyük Belediye Başkan Adayı ve Bozüyük Belediyesinin eski başkanlarından Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun “mahalleleri biz yaptık” söylemine açıklama getirerek, şöyle devam etti:

“Kendi dönemlerinde sadece kağıt üzerinde bir alan yaptıklarını söylediler. Bilboardlarda herkes geçerken okumuştur. Şu mahalleyi biz yaptık, şu mahalleyi biz kurduk vs. Tamam kağıt üzerinde yaptınız da vatandaşa bir proje noktasında ne yaptığınızı da söylemeniz lazım. Sadece kağıt üzerinde mahalle kurmakla bu işler olmuyor kusura bakmayın. 1988-1999 yılları arasında sadece kapalı alanda iki proje yapılmıştır. Bir tanesi belediye hizmet binası, bir tanesi de belediye düğün salonu ve yanındaki kültür merkezi. Yaptıklarından dolayı teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Diğer bir noktada 1999-2013 yılları arasında da bir tane proje vardı. O da afat nedeniyle kapalı pazarımız göçtü ve gitti. Ama biz göreve geldiğimiz günden beri her alanda farklı projeleri hayata geçirdik.”

Konuşmasının devamında Bakıcı, 5 yılda hayata geçirdiği 160 projeyi hatırlatarak, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.

Editör: TE Bilişim