Bozüyük Belediyesi tarafından yaptırılan 18. sentetik saha düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vali Tahir Büyükakın, İMKB Anadolu Lisesindeki törende, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın, spor ve eğitimle ilgili ne zaman bir faaliyet yapılsa yanlarında olduklarını bunun yanında kültür, sanayi, ticaret, tarih ve sanat ile ilgili programlarda da yanlarında olduklarını ifade ederek, devletin tüm kurumlarına vermiş olduğu destekler ve Bozüyük'e yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

VALİ BÜYÜKAKIN, “GELECEĞİN DÜNYASINA İYİ HAZIRLANIN''

Teknolojik gelişmelerin, yetişmiş insan gücünün önemine vurgu yapan ve verdiği örneklerle gençlere, geleceğe hazırlanmaları konusunda anekdotlar paylaşan Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

''Asıl meselemiz nesil yetiştirmek ve geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek. İnsan kaynakları daha iyi olan daha iyi eğitmiş ve yetiştirmiş olan ülkelerin tekrar öne geçeceğini, bu konuda geride kalmış ülkelerin ise geride kalacağını tahmin etmek hiç de zor değil. İşte bu yaklaşımla sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği doğrultuda bütün çalışmalarımızı biz bunun üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Eğitim seferberliği ile dünyada öne çıkan, çok gerilerden başlayıp, önlere geçen ülkeler var. Geleceğin dünyası geçmişin dünyasından çok daha farklı bir şekilde gelişiyor. Gençlerimizin geleceğin teknolojilerini ve geleceğin mesleklerine dair doğru bilgilendirilmesini, buna göre yetiştirilmesini istiyorum. Kaymakamlığımız geçen yıl programlar yaptı bu yılda yapmaya devam edecek. Sizlerden geleceğin dünyasına çok iyi hazırlanmanızı istiyorum. Bizlerde bu koşullara hazırlayacağız.''

BAKICI’DAN EĞİTİME DESTEK DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da yaptığı konuşmada, “"Bozüyük’te 18.'sinin açılışını yapmış olduğumuz sentetik sahamız hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bozüyük Belediyesi olarak ilçemiz genelinde öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu bütün projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Toplamda 19 tane saha projelerimizi tamamladık, bugün 18.sinin açılışını yapıyoruz. 19. sentetik sahamızı da Dodurga beldemizde hizmete açacağız. Öğrencilerimiz için geçen sene gerçekleştirdiğimiz öğrencilerimizi ecdadımızla buluşturma gezilerimize bu yıl da devam edeceğimiz. Geçen sene toplamda 2 bin 900 öğrencimizi bu gezilere götürdük. Bu senede inşallah 3.000'e yakın çocuğumuz bu projenin içinde yer alacak.

Bunun yanında Bozüyük kitap günleri fuarı gibi pek çok hususta öğrencilerimize yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler Bozüyük Belediyesi olarak bu sene toplamda gerçekleştirdiğimiz 3 tane sahamızın toplam maliyeti 300.000 TL civarında bir maliyet içeriyor. 5 yılda toplamda milli eğitime ayırmış olduğumuz bütçenin değeri de toplam da 4 milyon TL'dir. Eski parayla 4 trilyon değerindeki bir bütçeyi milli eğitimdeki çocuklarımız iyi eğitim alsınlar maksadıyla harcamış bulunmaktayız. Çocuklarımız için harcadığımız her kuruş bize gelecekte en iyi şekilde geri dönecektir. Yeter ki onlar iyi bir eğitim alarak, geleceğe emin adımlar ile ilerlesinler" dedi. Programa katılım gösteren ve destek veren herkese teşekkür eden Başkan Bakıcı, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dilemeyi de ihmal etmedi.

Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Yalnız'ın ''Sakarya'' adlı şiiri okuması ve halk oyunları gösterilerinin ardından dualarla Vali Büyükakın, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Bakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ile beraberindekiler, sahanın açılışını gerçekleştirdi.

Vali Büyükakın, daha sonra İMKB Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek, sohbet etti.

Editör: TE Bilişim