Barış Eren


Boğaz, düzenlediği basın toplantısında, mevcut dershanelerini liseye dönüştürme kararı aldıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı dönüşüm programı doğrultusunda yaptıkları başvuruya da onay aldıklarını söyledi.

Okul ve dershane formatıyla hizmetlerin tek çatı altında yürütüleceğini, bu durumun öğrenciler açısından verimlilik, psikolojik rahatlık ve başarı getireceğini anlatan Boğaz, şöyle konuştu:

“Sınav Lisesi öğrencileri, 12-15 kişilik sınıflarda eğitim görecek olup, her gün Cumartesi dahil günlük 9 saat ders yapacaklardır. Haftalık 54 saat derslik programlarının içinde, okul derslerinin yanında YGS-LYS’ye hazırlık, etüt, soru çözümü, birebir ders, deneme sınavları, rehberlik-danışmanlık, spor, sosyal-kültürel etkinlikler ve gezilere yer verilecektir. Eğitim öğretime, standartları daha yüksek bir binada başlamak istemiştik ancak kısa sürede böyle bir bina bulmak mümkün olmadı.  Bunun yerine mevcut binanın standartlarını yükselterek eğitim vereceğiz. En kısa sürede de tüm okul kademelerini (anaokulu-ilkokul-ortaokul-lise) bir arada bulunduran ‘SINAV EĞİTİM KAMPÜSÜ’ oluşturacağız. Sınav eğitim kurumu çok güçlü, tecrübeli bir eğitim kadrosuna sahip. 30 yıllık okul yöneticiliği tecrübesiyle Bozüyük’te öğrencisiyle, velisiyle, çalışanlarıyla çok başarılı, mutlu, huzurlu bir eğitim kurumu olacağız.”

Bozüyük Sınav Lisesi olarak, öğrenci ücretlerini de Bozüyük’ün ekonomik özelliklerini dikkate alarak makul düzeyde tuttuklarını dile getiren Boğaz, “Sınav Lisesine devam eden öğrencilerin 3 bin 500 lira devlet yardımı alma haklarının bulunuyor. İndirimlerden ve burslardan yararlanabilmek için öğrencilerin her şeyden önce 28 Şubat Cumartesi günü yapılacak DBS ‘e (Bursluluk ve İndirim Sınavı) katılmaları gerekmektedir. Sınava katılabilmek için 26 Şubat Perşembe gününe kadar Sınav Dershanesinde kayıt işlemleri yapılmaktadır. Bursluluk ve İndirim Sınavına katılan öğrenciler yüzde 70’e varan indirimler kazanmaktadırlar. Bozüyük sınav lisesinde öğrenim görecek öğrencilerin geleceği aydınlıktır. Sevgili öğrenciler, büyük düşünün ve hedefinizi yüksek tutun. Bozüyük sınav lisesi sizi hedefinize ulaştıracaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim