Sinema yönetmeni Ozan Açıktan, çeşitli filmlerde gösterdiği başarı dolayısıyla Bozüyük Rotary Kulübü tarafından ödüllendirildi. Gerek senarist, gerekse yönetmen kimliği ile birçok farklı yapımda yeralan Açıktan, son olarak Annemim Yarası isimli filmin yönetmenliğini başarılı bir şekilde yapmıştı.

Ozan Açıktan, 1978 Eskişehir doğumlu, 1996 yılında Ayşeabla Koleji’nden mezun oldu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun kısa film yönetmeni. 2003-2005 yılların da LODZ Polonya Devlet Sinema Okulundan Görüntü yönetmenliğini eğitimini bitirdi.

Yönetmen Ozan Açıktan, gerek senarist gerekse yönetmen kimliği ile birçok farklı yapımda yeraldı. Türk sinemasına çok şey katacağı beklenmekte. 1999 Üç film birden devamlı 2001 Diyojen’in karısı 2003 Mono 2004 yılından beri devam ediyor. İlk olarak 2004 yapımı Marlis isimli yapımın senaristliğini yaptıktan sonra aynı yapımın da yönetmenliğini gerçekleştirdi.

2010’da komedi filmi olan Çok Filim Hareketler Bunlar isimli filmin de yönetmenliğini yaptı. 2012 yılına gelindiğinde Sen Kimsin? Filminin senaristliğinin yanı sıra yönetmenliğini de gerçekleştirdi. 2014 yılında Silsile isimli filmde de hem yönetmen hem senarist olmasından sonra ise en son olarak; 2016 yılın da Annemin Yarası isimli şimdilerde en fazla beğenilen ve sevilen oyuncuların yer aldığı filmin de yönetmenliğini başarılı bir şekilde yapmış oldu. 

Editör: TE Bilişim