Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi (OSB), "Atıksu arıtma tesisi" düzenlenen törenle hizmete girdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, 2 bin metre küp kapasiteli atıksu arıtma tesisinin şu anda 400 metre küpünün faaliyette bulunduğunu bildirerek, "Şu an OSB'de bulunan tesislerden 12 tesisin bağlantısı yapılmış durumdadır. Diğer tesislerimizin bağlantısı gerçekleştirilerek toplam tesis sayısı 28 olacak. Tesisimiz yaklaşık 5 milyon liraya maliyetindedir. Günlük ortalama 60 kilo arıtma çamuru, buradan çıkacak ve çevre kirliliğinin fiziksel ve biyolojik olarak arıttıktan sonra çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacağız" dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bozüyük OSB'deki tesisin açılışında, her geçen gün önemi artan çevre kavramı içerisinde çevre günlerinin ve haftalarının önem kazandığını anımsatarak, çevrenin manasına uygun olarak arıtma tesisinin açılışını yaparak, çevreye gösterilen önemi bir daha vurgulamak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Park Cam tarafından 137 dönüm alana yaptırılan tesisin açılışı yapıldı. Vali Nayir, Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler ve diğer ilgililer, tesis hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim