Meclis üyesi adaylarıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Sertler, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu cümleleri yazdı:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu, Milli Mücadelemizin Önderi Aziz Atatürk

Millete hizmetin en yüce örneği olan şahsının huzurunda bulunmaktan kıvanç duyuyoruz. Milletimize hizmet için çıktığımız bu kutlu ve uzun yolda bir dönüm noktasına daha yaklaşıyoruz.

Bizler, daha büyük işleri yapmak için ihtiyacımız olan kudreti siz ecdadımızın ışığında ve maneviyatında bularak özümsüyoruz. 

Yüce ulusumuzun ulu Önderi, yaşadığımız sürece attığımız her adımda millete hizmet edebilme ve geleceğimize müreffeh bir miras bırakma gayesi taşıyacağız.

Şanlı Ulusumuzun hiçbir milletin gölgesinde asla kalmaması için eğitime, bilime, sanata ve spora mütemadiyen destek vereceğiz.

En büyük eserin olan Cumhuriyetimize ve milletimizin bekasına, son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Aziz milletimiz, muasır medeniyetler seviyesinin çok daha ötesine ulaşana kadar azimle ve yılmadan çalışacağız.

Tüm gayretimi yalnızca memleketin asıl sahibi olan yüce Türk Ulusuna ve onun evlatlarına eşit ve adaletli bir şekilde sarf edeceğime ant içerim.

Sizi ve silah arkadaşlarınızı, vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Buradan merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in kabrine giden Sertler ve meclis üyeleri, burada dua ettiler. Daha sonra Bingöl-Genç kırsalında mayınlı araziden geçerken yaralanan Bozüyüklü Gazi Muharrem Kurt’u hastanede ziyaret eden Sertler, uzun bir sohbetin ardından geçmiş olsun dileklerinde bulunarak çalışmalara devam etmek üzere Bozüyük’e döndü. Sertler, ziyaretleri sonrası “İki Mustafa’dan asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

Editör: TE Bilişim