CAFER ELMAS

Bozüyük'te  yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı pazarın çatısı çöktü. Araçlar ve pazarcıların malları çatı altında kaldı. Büyük facianın eşiğinden dönülürken göstermelik gelişi güzel yapılan yatırımların kalitesizliği de ortaya çıkmış oldu.

Çöken kapalı pazara gelen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, incelemelerde bulunarak olayda maddi hasar meydana geldiğini, can kaybının olmamasının ise büyük bir şans olduğunu söyledi. Fakat yeni yapılan yatırımın  neden sağlam yapılmadığına ilişkin bir şey söylemedi.

Bozüyük'te Yeni Mahalle'de Şenkal Caddesi üzerinde bulunan kapalı pazarın sebze ve tuhafiye bölümlerinin çelik konstrüksiyon uzay çatısı yoğun kar yağışını taşıyamayarak çöktü. Olayın pazarın kurulmadığı bir zaman diliminde ve gece saatlerinde meydana gelmesi olası bir faciayı önledi. Belediye ekipleri tarafından gerekli önlemlerin alındığı olay yerine gelen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı incelemelerde bulundu. Başkan Bakıcı, konu hakkında bir açıklama yaparak “çok şükür can kaybımız yok” dedi. Başkan Bakıcı, açıklamasında; “İlçemizde dün akşamdan beri,  gündüzde olmak üzere 24 saati gecen bir kar yağışı devam ediyor. Bu sebeple şu anda yaklaşık yarım metrenin üzerinde bir kar yağışı var ve bu afet noktasında. Bilecik kara yolumuz yaklaşık 5 saattir kapalı, Eskişehir ve Bursa aynı şekilde bu konudan muzdarip.

Bu noktada bizler elimizden geldiği kadar Bozüyük  içerisinde gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Kar yağışı sebebiyle de kapalı pazarımız tam anlamıyla göçmüş durumda. Bu durum tabi ki bizleri sıkıntıya sokmuştur, esnafımızın malları içerde, arabaları içerde ama bir sevindirici durum var oda gündüz yaşanmaması ve dün Bozüyüğümüzün pazarıydı, bütün vatandaşlarımız burada alışveriş yapıyordu. O noktada ne kadar şükretsek azdır. Olay gece yaşanmış, çatısı çökmüş ve şu anda kullanılamaz bir halde. Zararımız büyük ama maddiyata geldiği için önemli değil, elimizde ne imkân varsa hepsini kullanacağız. Esnafımızla da görüşerek ne mağduriyetleri varsa beraber gidermeye çalışacağız. Konuyla ilgili olarak Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve afet il müdürlüğüyle görüşmeler yaptık. Gerekli olan evraklarımızı hazırlıyoruz, kanunen yönetmelik gereği ne gerekiyorsa, evrak bazında tutulması gereken raporları tutuyoruz.

Bunları kendilerine bildireceğiz. Bizler o yüzden elimizden geldiğince hızlı bir şekilde yapım aşamasına geçeceğiz, tabiî ki de yapılması zaman alacak ama vatandaşımızı pazar konusunda mağdur etmemek için de kapalı pazarla ilgili olarak pazar esnafımız ve derneğimizle birlikte toplantı yaparak bu mağduriyeti hızlı bir şekilde gidereceğiz. Özellikle kazada en azından bir hayat kaybı söz konusu olmadığını dile getirmek istiyorum. Sadece maddi hasarlı bir kazadır, o yüzden rabbimize şükrediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim