Korkmaz Kesik

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Facebook hesabından, öğretmenlerden müdürlerine neden yüksek puan verdiklerini belgeleriyle birlikte isteyen Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürünü sert bir dille eleştirdi. 

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İçköy İlkokulu Müdürlüğü'ne göndermiş olduğu yazıda; Yönetici Değerlendirme kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak düşük puan verdikleri bir okul müdürüne yüksek puan veren okul öğretmenlerinden, verdikleri puanları hangi belgeye göre verdiklerini ve söz konusu belgelerin Milli Eğitim Müdürlüğüne elden teslim edilmesi istedi.

Bunun üzerine bir açıklama gerçekleştiren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü sert bir şekilde eleştirerek  “Bu çok anlamlı talimatla ilgili, elbette İlçe Müdürü ile ilgili soruşturma isteyeceğiz, yetkilerini aşan bu talimatı neye göre verdiğinin soruşturulmasını isteyeceğiz, yetkilerini aşan bu talimatı neye göre verdiğinin soruşturulmasını MEB'den talep edeceğiz.” dedi.

“Taşıdığı makamın ciddiyetinin farkında olmayan bir çok idareci gördük ama bu kadarına da pes dedirtecek cinsten bir talimat vereni ise ilk defa görüyorum. Kardeşim, müdürlere puan veren bu öğretmenlerin, puan verdikleri okul yöneticileri için belge bulma mecburiyeti nerede yazmaktadır?” diyen Koncuk, Facebook hesabında ki paylaşımında, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'ün resmi yazısına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“BOZÜYÜK İLÇE MÜDÜRÜ GÜMÜŞ'TEN, ALTIN DEĞERİNDE BULUŞ! Bu kıymetli ilçe müdürü kimsenin aklına gelmeyen, gerçekten altın değerinde bir yol bulmuş ve okul müdürlerine yüksek puan veren okul öğretmenlerinden, verdikleri puanları hangi belgeye göre verdiklerini sormuş, söz konusu belgelerin elden teslim edilmesini istemiş. Bu çok anlamlı talimatla ilgili, elbette İlçe Müdürü ile ilgili soruşturma isteyeceğiz, yetkilerini aşan bu talimatı neye göre verdiğinin soruşturulmasını isteyeceğiz, yetkilerini aşan bu talimatı neye göre verdiğinin soruşturulmasını MEB'den talep edeceğiz. Fakat, burada dikkat edilmesi gereken şey, ilçe milli eğitim müdürlüğü makamını dolduran bir kişinin kendisini bu kadar komik ve zavallı duruma düşürmesidir.

Taşıdığı makamın ciddiyetinin farkında olmayan bir çok idareci gördük ama bu kadarına da pes dedirtecek cinsten bir talimat vereni ise ilk defa görüyorum. Kardeşim, müdürlere puan veren bu öğretmenlerin, puan verdikleri okul yöneticileri için belge bulma mecburiyeti nerede yazmaktadır? Bu öğretmenler, bu müdürlerin sicil amirleri midir ki, sen bunlardan belge istiyorsun? Bu altın değerinde uygulamayı icat eden, Bozüyük İlçe Müdürü Hüseyin Gümüş'e Sayın Milli Eğitim Bakanı bir ödül vermelidir. Malum, bu devirde bu kadar mucit bir yönetici bulabilmek bir hayli zorlaştı. Milli Eğitim bakanlığını da ayrıca kutluyorum, yahu böylesine kıymetli yöneticileri bulmak için çok mu uğraştınız? Allah sonumuzu hayır etsin, inşallah.”

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş’ün, Bozüyük İçköy İlkokulu Müdürlüğü’ne yazdığı resmi yazıda şu ifadeler yer alıyor:

“Eskişehir 2. İdari Mahkemesinin 2014/1082 esas nolu açılan dava neticesinde idaremiz tarafından ilgili yönetici Muhittin Yetiş’in başarısız gösterildi (50 soruda 28 puan aldığı) fakat okul tarafından yapılan değerlendirmede ise (20 sorunun tamamına tam puan verildiği) ilgilinin tam puan aldığı görülmüştür. Değerlendirme yapan öğretmenlerin aşağıda belirlenen maddelerle ilgili belgeleri 16-01-2015 tarihine kadar kurumumuza elden teslim etmeleri;

2.       Öğretmenleri ve öğrencileri motive edici çalışmalar ve planlar, katılır ve destekler (planlamayla ilgili belgeleri)

3.       Öğretmenlere yönelik memnuniyet anketleri yaparak onların ihtiyaçlarını ve sorunlarını analiz eder ve değerlendirir (Bu konuda yapılan anketleri)

4.       Özel eğitim gereksinimi olan öğretncilerin, eğitim öğretim süreçlerine uyum ve katılımı kaynaştırma etkinlikleriyle destekler (Yapılan çalışmaların tüm belgeleri)

5.       Öğretmenlerin materyal hazırlama ve geliştirmelerine fırsat verir ve estetik anlayışın gelişmesine katkıda bulunur (Yapılan çalışmaların tüm belgeleri)

7- kurumun fiziksel koşullarını (ısı, ışık, ses durumu vb.) kurumun amaçlarını destekleyecek biçimde düzenlenmesini sağlar. (Yapılan çalışmaların tüm belgeleri)

9.       Açık, anlaşılır ve herkes tarafından kabul gören performans ölçekleri geliştirir, eğitim planlaması yapar. (Tüm planları ve performans ölçekleri)

10.    Değerlendirme ve performans kriterlerini, prosedürlerini ve kurallarını bütün personele duyurur. (Konuyla ilgili belgeler)

11.    Öğrencilerin ve öğretmenlerin, etkili performanslarını takdir eder ve onları ödüllendirir. (Ödüllendirilen öğrenci ve öğretmenlerin listesi, ödüllendirme şekli)

12.    okulun bilimsel projelere ve olimpiyatlara katılması yönünde planlar yapar, uygular, süreçleri raporlar. (Bilimsel projeler ve olimpiyatlarla ilgili planlar ve raporları)

13.    Okulda müzik, spor, resim vb kulüp faaliyetlerinin etkinliğini sağlar. (Yapılan faaliyet planları ve yapılan etkinlikler)

14.    Öğrencilein eğitimdeki başarılarını etkileyen çevresel engelleri ortadan kaldırıcı tedbirler alır, süreçleri ve raporlar. (Alınan tedbirler ve raporların listesi)

15.    Sosyal, sanatsal, kültürel, sportif ve akademik etkinliklerle, okulun ulusal ve uluslar arası proje ve olimpiyatlara katılımını sağlar. (Yapılan akademik etkinlikler ve uluslar arası projelerin listesi)

16.    Öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte disiplin problemlerini birlikte çözümlemek için çalışmalar yapar. (Yapılan çalışmaların tüm belgeleri)

17.    Eğitici kurumların tertip ve düzeni ile hijyen kurallarına uygun olarak temizliğini sağlar. (Aldığı beyaz bayrak yazısı ve bu çalışmanız)

Bu yazının taraflara tebliğinin yapılmasını rica ederim.”

 

Editör: TE Bilişim