Bozüyük Belediyesi, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne satışı yapılan Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Kulübü bayan voleybol takımına ilişkin basında çıkan haberlerle karşılık açıklama yaptı.

Bozüyük Belediyesinden basına gönderilen açıklamada;

Bozüyük İdman Yurdu Spor Kulübü diğer amatör spor kulüplerimiz gibi ilçemizdeki güzide spor kulüplerimizden biridir. Kulübün spor dallarındaki varsa başarısından biz de sonsuz memnuniyet duyarız. Ancak çok ilginç bir şekilde kulübün isminde “Bozüyük Belediyesi” ibaresinin kullanıldığı ve bunun hiçbir karara dayalı olmadığı belirlenmiştir. Bu durum göreve geldiğimizde tespit edilerek “Bozüyük Belediyesi” isminin kulüp adından kaldırılması istenmiş ve kulüp yönetimi tarafından “Bozüyük Belediyesi” ibaresi kaldırılmıştır.

İdman Yurdu Spor Kulübü’nün isminin ve bir takım haklarının satılmış olduğunu biz de basında çıkan haberlerden öğrenmiş bulunuyoruz. Bu satışın belediyemizle hiçbir alakası olmadığı gibi eğer bir ayıp içeriyorsa bu ayıp tamamen satışı yapan kulüp başkanı ve yönetimi ile ilgilidir.

Bozüyük Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm amatör spor kulüplerine her türlü desteği EŞİT ve HAKÇA paylaştırarak vereceğimiz gibi çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi duyacağı tüm spor branşlarında eğer spor kulüplerimiz yeterli desteği veremiyorsa belediyemiz bünyesinde tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi kavrayıcı çözümler üreteceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla.” denildi.

Editör: TE Bilişim