Oluşturulan proje kapsamında, 2018- 2019 yılında eğitim alacak öğrencilerin akademik ve sosyal olarak daha fazla imkana sahip olmaları amacı ile başlatılan projenin ilk etkinliği Bozüyük Fen Lisesi'ndeki çalıştay ile gerçekleştirildi. Çalıştaya "Bozüyük Eğitim Hareketi"  kapsamında görev alan öğretmenler ile Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri katıldı. Çalıştayın açılışında ilk konuşmayı Milli Eğitim Müdürü  Servet Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, konuşmasında Bozüyük ilçesinde geçen sene yapılan ve bu sene yapılması planlanan eğitim faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdikten sonra kürsüye Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Sayın Prof. Dr. Coşkun Bayrak çıktı. Bayrak, konuşmasında Bozüyük İlçesindeki eğitim heyecanına hayran kaldıklarını belirterek fakülte olarak eğitim konusunda desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Ardından kürsüye gelen Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Sayın Prof. Dr. İlker Yılmaz ilçenin ciddi bir spor alt yapısı olduğunu belirterek, ilçedeki tüm öğrencileri yetenek taramadan geçirebileceklerini ifade etti.

            Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin konuşulduğu birinci grupta Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Meral Güven, Prof. Dr. Esmahan Ağaoğlu, Prof. Dr. Atilla Cavkaytar  ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Balkaya Çetin, Bozüyük ilçesinde görevli idareci ve öğretmenlerden Evren Canyılmaz, Zeynep Münteha Akpınar, Arzu Gürcan, Banu Yıldız, Kaya Özalp, Sercan Kahveci, Murat Avcı, Nihat Bahçe, Sıdıka Ceren Aydemir, Murat Avcı, Şule Eren, Erkan Kaya, Adil Uğur ve Faruk Kılıçer katıldı.

            Projelerin Konuşulduğu ikinci grupta ise Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Kaya, Şube Müdürü Özkan Özgümüş, Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Abdulkadir Erdoğan , Dr. Öğr. Üyesi Hıdır Karaduman , Dr Fatma Nur Çoban, Bozüyük ilçesinde görevli idareci ve öğretmenlerden Yavuz Öztürk, Murat Turan, Mehtap Arslan, Mihriban Kılıç, Mediha İşler, Yasemin Özkuyumcu, Ahmet Kan, Alper Kargı, Gökmen Yüce katıldı.

            Sosyal Etkinliklerin konuşulduğu üçüncü grupta ise Şube Müdürü Ömer Kızılkılıç, Öğretim üyelerinden öğr. Gör. Dr. İsmail Murat Gölgeli, Dr. Mehmet Bulutan, Bozüyük ilçesinde görevli idareci ve öğretmenlerden Nuray Akın Şengül. Can Uyar, Nedim Uzsoy, M.Semah Açıkel, M.Emin Kartal, Ünal Yalçın, Güler Oğuz, Esra Doğan  katıldı.

            Sportif Etkinliklerin Konuşulduğu dördüncü grupta ise  Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, Öğretim üyelerinden Doç, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Munusturlar, Öğr. Gör. Dr. Nalan Aksakal,  Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Köse, araş. Gör. Hüseyin Çevik  ,   Bozüyük ilçesinde görevli idareci ve öğretmenlerden Doğan Arda, Kemal Güleç, Murat Uludağ ve Emre Arslan katıldı.

            Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen çalıştayın ardından öğretim görevlileri, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğretmenler, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın davetlisi olarak öğle yemeğine katıldılar. Samimi bir havada geçen öğle yemeğine Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı ve Belediye Başkanı Fatih  Bakıcı katıldı.

            Düzenlenen yemekte konukları ile görüşen Başkan Bakıcı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz ile ilçedeki sportif faaliyetler kapsamında ilçeye kazandırılan spor tesisleri üzerine sohbet ettiler. Başkan Bakıcı'ya eğitime vermiş olduğu destekler ve yapılan çalışmalar için teşekkür eden Yılmaz, yerel yönetimlerin bu tarz hususlardaki önemine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim