Barış Eren

Bozüyük'te, Eğitim İş Sendikası tarafından "18 Mart Şehitlerimizi Anma ve Sarı Paşa" yürüyüşü düzenlendi.

Yeni Mahalle Emniyet Müdürlüğü kavşağında toplanan grup, İsmet İnönü Caddesi'nden ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak Cumhuriyet meydanına yürüdü.

Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güner, Birleşik Kamu İş Sendikası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Barış Düdü, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, CHP Bilecik Milletvekili aday adayı Muhsin Karakoç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Eğitim İş Sendikası Bozüyük İlçe Temsilcisi Osman Nuri Avcı, yaptığı açıklamada, 100. Yılı kutlanan Çanakkale Deniz Zaferi'nin, kendisinden kat ve kat güçlü olan ordulara geçit vermeyen ulusun üstün cesaret ve özverileriyle yazdığı, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Çanakkale'de, ulus olma bilincinin tohumlarının atıldığını, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna zemin hazırlandığını anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Türk ulusu, özgürlük ve bağımsızlığı için her türlü engeli aşacağını, birlik içinde yurdun her karış toprağını canı pahasına savunacağını "Çanakkale geçilmez" dedirterek bu savaşta bir kez daha kanıtlamıştır. Çanakkale savaşları, azmi, kararlılığı, ileri görüşlülüğü, üstün askeri dehası ile tarihin akışına yön verecek ve Türk ulusunun yazgısını değiştirecek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de tarih sahnesine çıkarmıştır. Ulusumuz, Kurtuluş Savaşı'nda onun etrafında bütünleşerek ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı büyük bir zafere daha imza atmıştır. Ancak son zamanlarda bu zaferin önemi göz ardı edilmekte, Mustafa Kemal'siz bir Çanakkale yaratılmak ve ulus bilincini aşılayan bu kahramanlık destanı, hurafeler ön plana çıkarılarak, maneviyat vurgusu yapılarak, önemsizleştirilmek istenmektedir.

100. yılı olması nedeniyle bu yıl görkemli bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Gelibolu tarih alanındaki anma töreni, AKP iktidarı tarafından halka yasaklanmış, gelen tepkiler üzerine yasaktan vazgeçilmiştir. Yine kutlamalara dini bir içerik kazandırmak isteyen AKP, Diyanet ve Milli Eğitim Bakanlığı eliyle okullara yazı gönderip sabah namazı sonrası yurt genelinde camilerde anma programı yapılacağının öğrencilere ve öğretmenlere bildirilmesini istemiştir. Bu tür girişimlerle, tarihin siyasi hesaplar uğruna çarpıtılması; ırktan, renkten, mezhepten arınmış olarak bu topraklar üzerinde ortak yaşam idealiyle Çanakkale’de can vermiş yüzbinlerce şehidimizin anısına saygısızlıktır. Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz. Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, ulusumuzun eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 100. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Editör: TE Bilişim