Yüksek hızlı tren gar çalışmalarında Bozüyük ilçemizdeki Gar’ın bitmek üzere olduğu gözlenirken, Bilecik Gar’ın da ise yapım çalışmalarına yeni başlandığı gözleniyor.

29 Ekim 2013 tarihinde biteceği vaadi verilen fakat her ay açılış tarihi değişen Yüksek Hızlı Tren’de son aşamaya gelinmesine rağmen Bilecik Gar’ın da hiçbir çalışmanın olmaması vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın Bilecik ve Bozüyük Gar binalarının tamamlanarak Şubat ayında hizmete gireceğini açıklamasından sonra yaptığımız incelemede Bozüyük Gar binasının %75’inin bittiği, Bilecik Gar’ın da ise sadece zeminin kazıldığı görülmüştü.

Bozüyük Garı’nın tamamlanmasından sonra buradaki kalıpların Bilecik’e getirildiğinin söylenmesi ile neden iki Gar’ın aynı anda bitirilmediği sorusu kafalarda oluşurken, bu konuya ilişkin kimseden bir açıklama gelmemiş yaptığımız araştırma neticesinde proje değişikliğine gidildiği ve ilk projenin 3. derece deprem bölgesine göre hazırlandığı, fakat Bilecik’in ve Gar’ın yapılması planlanan arazinin 1. derece deprem bölgesi olduğu için yeni proje yapılacağı öğrenildi.


Bozüyük'e yapılan YHT istasyonu tamamlanmak üzere

İlimize gelen yeni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hızlı tren çalışmalarını inceledi ve Bilecik Garı çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi.

Bu gelişmelerin ardından aylardır yapılmayan kamulaştırma çalışmaları hızlandırıldı. Kamulaştırma İstimlak Komisyonu, Bilecik’te ve Bozüyük’te yeni yapılacak gar binasının yakınlarında tarlası ve arsası bulunan mal sahipleri ile görüştü.


Yapımına ara verildikten sonra yeniden başlanan Bilecik YHT İstasyonu

Komisyon Başkanı, TCDD Haydarpaşa Emlak İnşaat Müdürü Arif Tezel, Av. Mehmet Dikili ve Bilecik Bölge Şefi Tecvittin Çimen’in bulunduğu heyet yaptıkları görüşmeler sonrası kamulaştırma hizmetlerinin % 95’ini tamamladı.

Bu gelişmelerin ardından Bozüyük hızlı tren Gar’ının bitmeye yakın olduğu gözlenirken, Bilecik Gar’ında da ihaleyi alan yeni firma tarafından hummalı çalışmalar başlatıldı.

Hızlı tren seferlerinin başlamasına Bilecik Gar’ının yetişip yetişmeyeceği bilinmez ama %85’i biten Bozüyük Hızlı Tren Gar’ının kesin olarak yetişeceği benziyor.
Bozüyük’e yapılan Gar bitti bitecek, Bilecik’e yapılacak gar ise başladı başlayacak dedirten bu durum iktidar başta olmak üzere iki milletvekilimizin de Bozüyük’lü olmasından kaynaklandığı, her zaman olduğu gibi Bozüyük ilçemizin ilin önünde geçmesi olarak yorumlanmaya başlandı.


Editör: TE Bilişim