Ailelere her ay nakdi yardım yapılacak

Ailelere her ay nakdi yardımda bulunulacak projeyle ilgili açıklama yapan Bakkalcıoğlu, “Gıda paketleri, gıda dağıtımı şeklindeki yardımlar haricinde aylık nakdi yardımla ilgili bütçe hazırladık. Bunu bütçe plan komisyonuna sevk ettik. Bu taslağı komisyon kararından son şeklini almadan basına sunmanın doğru olmadığı düşüncesi içerisindeyim. Önümüzdeki meclislerde oylanıp yürürlüğe girecek. Ama ana içeriğinden bahsedeyim; Yönetmelikte tanımlanmış bir komisyonun alt destek alarak muhtarlar, belediye zabıtası, tapu idaresi bütün buralardan alınacak bilgiler ve yerinde yapılan incelemelerle belirli bir gelir düzeyinin altında aileler belirlenecek. Bu doğrultuda ailelere her ay bir kart vererek nakdi bir yardımda bulunacağız. “ ifadelerinde bulundu.

Ücretsiz su projesi gündeme alındı

Ücretsiz su projesi hakkında konuşan Bakkalcıoğlu, Belediye Meclisi'nde su ve suya dayalı tarifelerin yeniden belirlenmesi konusunda gündeme alınacak bir madde olarak sunulan projenin, gündeme alınarak bütçe plan komisyonuna sevk edildiğini ve önümüzdeki süreçte başlayacağını belirtti.

“Ön ödemeli sayaçlar sıkıntı oluşturuyor”

Altyapı çalışmaları yapılan ücretsiz su uygulamasının sadece belediyeye bağlı hanelerde uygulanacağını söyleyen Bakkalcıoğlu, “Sadece meskenlerde, belediyenin geçmiş yıllarda zorunlu kılarak Bozüyük'te oluşmuş bir ön ödemeli sayaç sistemi, Bu ön ödemeli sayaçlarda ücretsiz su uygulama kararımızı alırsak mecliste bunda bir sıkıntı doğuyor, uygulayamıyoruz. Bunu uygulayabilmek için yazılım firmaları ile çok uzun görüşmeler yaptık. Karta ücretsiz su yüklendikten sonra o kartla sayaca gidilip sayaca yükleme yapıldığında o sayaçtan yüklenenin değiştirilmesi imkanı olmuyor.” ifadelerinde bulundu.

 “Haksız ve zorlayıcı bir karar almayı kendimde hak görmüyorum”

İlgili firmalarla görüşüp ön ödemeli sayaçların ücretsiz diğer sayaçlara çevirme imkanının olduğunu söyleyen Bakkalcıoğlu,”Bende zorunlu manuel sayaç takılsın gibi haksız ve zorlayıcı bir karar almayı kendimde hak görmüyorum. Vatandaş 350 liraya taktırdığı sayacın yerine manuel bir sayaç takılmasının zorunluluk koysun sorusunu istemiyorum. Ama ücretsiz su uygulamamızı yapamıyoruz oraya. “ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim