Bozüyük Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında yapıldı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda 6 gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda 2020 Yılı Belediye Meclisinin aylık tatili Ağustos ayı olarak kararlaştırıldı. Gündemin 2. Maddesinde yer alan; Belediye Başkanlığında çalışmakta olan kamu görevlilerine yönelik olarak 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 32. maddesi gereğince yetkili bulunan sendika ile Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanı'na yetki verilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi.  Ardından mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait açık yüzme havuzu, ilçe stadyumu ve Belediye Başkanlığınca, Belediyeye tahsisi planlanan kapalı spor salonunun müştemilatı ile birlikte 1 (bir) yıllığına tahsisi konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesinde yer alan ve İlçemiz Yeşilkent (Tapuda Yeni ) Mahalle sınırlarındaki, kayıtlı taşınmazlarda piknik ve eğlence (rekreasyon) alanı olarak ilave imar planı yapılması talep edilen toplam 32,2746 ha'lık alana ilave imar planı yapılması için "Kamu Yararı Kararı" alınması talebi oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular içerisinde yer alan Şehit Abdülhamit Bilgen’in adının yaşatılması amacı ile ilçe içerisindeki bir cadde ve sokağa verilmesi konusu İmar Komisyonunun araştırmaları devam ettiğinden komisyonun istediği ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin son maddesinde ise Başkanlık makamı tarafından verilen yazılı önergede yer alan “Belediye İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesinde satışta olan simit ve poğaça ürünlerinin 2020 yılı gelir tarifesindeki perakende fiyatının haricinde kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine satılmak üzere toplu alımlarda toptan satış fiyatının belirlenmesi konusu görüşülerek 80 kuruş olarak belirlendi. 

Editör: TE Bilişim