Bozüyük Belediyesi, ilçede yaşanan otopark sorununa yönelik, merkez alanlarda kullanılmayan boş yerleri arazi sahiplerinden izinleri alınarak ücretsiz otopark haline getirme kararı aldı. Otopark sorununa yönelik bu önemli adım, darısı en önemli sorunları arasında trafik ve otopark olan Bilecik’in  başına yorumlarına neden olurken, yeni Belediye Başkanı Semih Şahin’in de otopark ve trafik sorunları konularında nasıl bir çözüm sunacağı merak konusu oldu.

Bozüyük’te özellikle ana cadde üzerinde ve çevresinde araç yoğunluğu nedeni ile yaşanan otopark sorununu Bozüyük Belediyesi halkla birlikte çözüyor.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun verdiği talimatla, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, şehir merkezine yakın noktalarda boş ve kullanılmayan araziler, arazi sahiplerinin rızası alınarak, otopark haline getiriliyor. İlçenin en önemli sorununu büyük oranda ortadan kaldıracak olan proje ile vatandaşlar araçlarını ücretsiz olarak düzenleme yapılan alanlara park edebilecek.

Otopark sorununa çözüm olacak proje, ilk etapta Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi ve Ürgen Paşa Caddesi üzerinde bulunan araziler ile başlarken, kentin çeşitli noktalarında devam edecek.

Bozüyük’te başlanacağı belirtilen bu uygulama, en önemli sorunlarından birisi trafik ve otopark olan Bilecik merkez için de “darısı başına” yorumlarına neden oldu. 31 Mart seçimleri sonrası görev başına gelen Semih Şahin’in de bu önemli sorun ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise  merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim