Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, 4 Eylül Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Bakıcı, kurtuluş günlerinin tarihe ışık tutması ve geleceğe yön vermesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Bakıcı mesajında “Güzel ilçemiz Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Düşman işgali altında kadını, erkeği ve çocuğuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterilerek kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Bozüyüklü şehitlerimizi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yâd ediyoruz. “Dünya tarihinin en karanlık döneminde, milletimizin çektiği ıstırapların en yakın şahidi olan Bozüyüklü ecdadımız, işgal atındaki topraklarını düşman zulmünden kurtarmak için topyekûn mücadele etti. Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu kahramanlar, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermişlerdir. Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından son derece önemlidir. Tarihimizden ders çıkararak geleceğimize emin adımlarla yürüyebilmek için bizlere düşen görev; kendine has tabiatıyla, kültürüyle ve zengin bir tarihi değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Bu anlamda öncelikle hepimizin ortak değeri, Bozüyük ve ülkemiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm hemşehrilerimin 4 Eylül Kurtuluş Gününü kutluyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim