Nevzat Kaplan

Karaman’da yaşanan maden faciası ve hafta sonu Hakkari’de 3 askerimizin hain bir saldırıyla şehit edilmesinin ardından tüm Türkiye’de Cumhuriyet Baloları iptal edilirken, Bozüyük Atatürkçü Düşünce Derneği 29 Ekim Balosunu iptal etmedi. Bozüyük Belediyesi’nin şehit haberinin geldiği gün konser vermesi kamuoyunda tepki toplarken, Bozüyük ADD’nin de balo düzenlemesi tepki çekti.


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şubesi tarafından ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu balo saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlandı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu açılış konuşması gerçekleştirdi. Aksu konuşmasına salondakileri selamlayarak başlarken, “Bugün, bundan 91 yıl önce kurulan Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutlamanın heyecanını, mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşıyoruz.” Aksu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:


“29 Ekim 1923’te Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşlarının çabaları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile kurulan Cumhuriyetimiz, doğru temelde kuruluştur ve temelleri sağlamdır. Çünkü bizim Cumhuriyetimiz, yedi düvele karşı verdiğimiz ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması sonucu kurulmuştur.

Bizim Cumhuriyetimiz, laik-demokrat Cumhuriyettir.

Bizim Cumhuriyetimiz, ulusal egemenliğe, ulusal bağımsızlığa ve çağdaş hukuka dayanır.

Bizim Cumhuriyetimizde ırkçılık ve ayrımcılık yoktur. Türk milletini oluşturan tüm yurttaşlarımız eşit haklara sahiptir.

Bizim Cumhuriyetimiz, dünyada uygulanan tüm yönetim sistemlerinden daha üstün özelliklere ve güzelliklere sahiptir.

Bizim Cumhuriyetimiz, bizi yutmak isteyen küresel güçlere, bizi ortaçağ karanlığında tutmak isteyen padişahlığa ve gericiliğe, bizi etnik temelde birbirimize düşürmek isteyen ırkçılığa ve bölücülüğe karşı ulusal demokratik devrim ile kurulmuştur. O dönemde yapılan Atatürk devrimleri ile Cumhuriyetimiz, çağdaş uygarlığa doğru yol almıştır.

Devrimle kurulan Cumhuriyetimize karşı gericilik ekseninde yürütülen karşı devrim hareketleri Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri vardır. Yarın da olacaktır. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkma ve parçalama çalışmaları vardır. Gericilik ve bölücülük biçiminde kendini gösteren karşı devrim çalışmalarının perde arkasında dün de küresel güçler vardı; bugün de.

Son yıllarda ülkemizde ve bölgemizde küresel güçler destekli gericilik ve bölücülük çalışmalarının hız kazandığını üzülerek gözlemlemekteyiz. Özellikle geçtiğimiz aylarda kimi karanlık güçlerin bayrağımızı indirdiğini, Atatürk’ümüzün heykellerini parçaladığını okullarımızı yaktığını üzülerek gördük. Geçtiğimiz günlerde Yüksekova ilçemizde gündüz olmasına rağmen üç askerimiz kalleşçe vurularak şehit edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneğinde örgütlenmiş çılgın Türkler olarak bizler, Atatürk’ümüze, okullarımıza, yurttaşlarımıza, askerlerimize, polislerimize saldıran bölücü terör örgütü üyesi canileri ve arkalarındaki karanlık güçleri nefretle kınıyoruz.

Gericiliğin, bölücülüğün, ırkçılığın artık milletimize acıdan başka verebileceği bir şey kalmamıştır.

Çaremiz Atatürkçü düşüncedir. Çaremiz Atatürk ilkelerinin her alanda eksiksiz uygulanmasıdır.

Baloya Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koş, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP Parti Meclisi üyesi Didem Gültekin, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ve davetliler katıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim