Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83. yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Bozüyük’te de törenler ile anıldı.

Bozüyük Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma programı Atatürk anıtına sunulan çelenk töreni ile başladı. Ardından saat 9'u 5 geçe tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük'te de hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylenirken göndere çekili şanlı bayrağımız yavaş yavaş yarıya indirildi.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydan'ındaki törenler sona ererken protokol üyeleri ve vatandaşlar Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’ne gittiler. Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Hüseyin Aydın konuşmasında “Vatanımızın kurucusu önderimiz aramızdan ayrılışının 83. yıl dönünüm de ona özlem ve sevgiyle yâd etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun. Atatürk Şerefli Türk milletinin şerefli bir evladıdır, onun özellikleri Türk milletinin özellikleridir, Atamızın başarıları; hepimizin inandığında ve birlik olduğunda ne gibi başarıları elde edeceğinin kanıtıdır. Atatürk bir fani olarak 10 Kasım 1938’de vefat etmiş olsa da milletimizin ebedi önderi olarak vasıfları ve başarıları ve ilkeleri ile hepimizin rehberi ve ilham kaynağı olmayı sürdürecektir. Bize düşen Atatürk'ü anlamak ve anlatmak yolunu ve izini takip etmektir” dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Aydın’ın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi. Program Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “Karanlıktan Aydınlığa” adlı oratoryo ile devam etti. Programın sonunda Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Daha sonra Metristepe Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda protokol üyeleri tarafından Atatürk konulu görsel tasarım sergisi ziyarete açıldı. Sergiyi gezen protokol üyeleri sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü programına, Bozüyük İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Garnizon Komutanı Bkm Yzb Ferhat Hamdi İnanç, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bükme, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Serkan Aktay, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim