Yeni yıla kar yağışı ile giren ilimizde soğuk havada etkisini göstermeye devam ediyor. Perşembe günü başlayan kar yağışının ardından gece saatlerinde Bilecik merkez ve ilçelerde termometreler eksi dereceleri gösterdi. Bilecik merkezde termometreler -9 dereceyi gördü.
 

Bozüyük -21 derece 

Bilecik’in en soğuk ilçelerinden birisi olan Bozüyük’te hava sıcaklığı 21 dereceye kadar düştü. Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda arabasında bulunan termometrenin fotoğrafını paylaşarak Bozüyük’te sabah 05.00 sularında hava sıcaklığının -21’e kadar düştüğünü belirtti. 

Hava sıcaklığı artacak 

Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, Bilecik merkezde hava sıcaklıkları bugünden itibaren yükselmesi bekleniyor. Bugün kar yağışı beklenirken hava durumunda Salı günü yağmurlu gösteriyor. Çarşamba günü ise hava sıcaklığını 1 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. 

Bozüyük’te bugün ve yarın karla karışık yağmur beklenirken Çarşamba günü hava sıcaklığı 3 dereceye kadar yükselecek. 

Tuzlama çalışması yapılıyor 

Soğuk havanın yanı sıra yollarda karla mücadele devam ediyor. Bilecik Belediyesi tarafından karla mücadele çalışmaları kapsamında kaldırım ve yollar solüsyon (kar ve buz çözücü) ile açılıyor. 

Karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Bilecik Belediyesi vatandaşların kaldırım ve yollarda ulaşımlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri amacıyla çalışmalarına sürdürüyor. 

Bozüyük’te zorlu kış şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri en kısa zaman diliminde çözüme kavuşturabilmek amacıyla Kriz Masası oluşturuldu. 

Bozüyük Belediyesi Kriz masası ve kar temizleme, tuzlama ve yol açma ekipleri yağış süresince çalışmalarına aralıksız olarak devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim