Çalışanlarına hayat sigortası yaptıran Kuzey Mühendislik, trafik kazasında hayatını kaybeden bir işçisinin ailesine 150 bin liralık sigorta ödemesi yapılmasını sağladı.

2 yıl önce Şükrü Keskin ve Zübeyir Coşan ortaklığıyla ilimizde kurulan Kuzey Mühendislik, ülkemizde görmeye pek de alışkın olmadığımız bir uygulamayla çalışanlarının tümüne hayat sigortası yaptırdı. Halkbankası’nın kuruluşu olan Halk Emeklilik’in ‘Grup Hayat Sigortası’ ile tüm çalışanlarını 7 gün 24 saat sigortalayan firma, geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybeden bir çalışanının eşi ve 3 kızına toplam 150 bin lira sigorta ödemesi yapılmasını sağladı.

Şükrü Keskin: “Biz de işçiydik, geldiğimiz yeri biliyoruz”

Konu hakkında açıklama yapan Kuzey Mühendislik firmasının sahiplerinden Şükrü Keskin, kendisinin de yıllarca taşeron firmalarda işçi olarak çalıştığını, işçilerin çalışma şartlarını ve yaşadıkları zorlukları bildikleri için tüm çalışanlarına özel hayat sigortası yaptırdıklarını söyledi. Günde 1 paket sigara parasına işçilerinin ve ailelerinin geleceğini güvence altına aldığını belirten Keskin, “Ben de taşeronlarda 20 sene işçilik yaptım. Geldiğimiz yeri biliyoruz. İşçilerin nasıl şartlarda çalıştıklarını biliyoruz. Allah bize işveren olmayı nasip etti. Biz de ilk günden itibaren ‘önce insan hayatı’ dedik. Şeyh Edebali ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyor’. Biz de insanımızı yaşatmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Halkbankası yetkililerine teşekkür ediyoruz”

Sigorta konusunda kendilerini bilgilendiren banka yetkililerine teşekkür eden Keskin; “Halkbankası’na teşekkür ediyoruz,  devlet bankası olarak bizi bu konuda aydınlattılar. Biz de bu sayede işçilerimizi güvence altına almış olduk. Sigorta yaptırdıktan 2 ay sonra da bu üzücü kaza meydana geldi. Sonuçta insanlar bir gün ölecektir ama ölüm sebeplerinin ne olduğu belli değil. Onun sonrasında çocukların mağdur olmaması ve istikballeri açısından uzun vadeli düşünerek böyle bir şeye giriştik. Burada tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


“Kaza bir iş kazası değil”

Halkbank Bilecik Şube Müdürü Fatih Özger de, kazanın bir iş kazası olmadığını, mesai saatleri dışında gerçekleşen bir trafik kazası olduğuna vurgu yaptı. Özger açıklamasında; “Sigorta sürecinde firma ile beraberdik. Tamamen insani bir sigortadır. Zaten iş kazası söz konusu değil. Ağabeyimizi trafik kazasında kaybettik. Bu olay olmadan önce firmanın çalışanlarına karşı duyarlı olduğunu bildiğimiz için sigorta teklifi yapmıştık.  Onlar da “Bu insanlar bizim çalışanlarımız, bizim kardeşlerimiz. Hayat bir şekilde devam ediyor. İyi şeyler oluyor, kötü şeyler oluyor. Bir kaza olur, bir sağlık sorunu olur, bir sakatlık söz konusu olabilir” diyerek mağdur olmamaları için böyle bir sigorta yaptılar.  Zübeyir Bey ve Şükrü Bey, ‘Allah bu sigortayı kullandırtmayı nasip etmesin’ dediler ama sigorta yapılmasından 2 ay sonra ağabeyimizi kaybettik. Bugün bunun ödemesini yapıyoruz. Bu sigorta ‘benim çalışanlarıma ne olursa olsun onun ailesini mağdur etmeyiz’ sigortasıdır.” ifadelerini kullandı.


“Kaza, sigorta yapıldıktan 2 ay sonra yaşandı”

Halk Emeklilik Bölge Müdürü Arzu Küçüksuyolcu ise sigortanın kapsamıyla ilgili bilgi verdi. Firmaların ‘Grup Hayat Sigortası’ adı altında tüm çalışanlarını belirli miktarda teminat altına alabildiklerini söyleyen Küçüksuyolcu şöyle konuştu:

“Bu sigorta kapsamında her türlü vefat yani kaza sonrası ölümde, kalp krizi dahi geçirse burada çalışan herkes belirli bir miktar karşılığında teminat altına alınmış durumda. Sigortamızı yaptıktan yaklaşık iki ay sonra bölge bir riskle karşılaştık. Şube Müdürümüzün dediği gibi ‘Allah inşallah bu sigortayı kullandırtmayı nasip etmez.’ diye yola çıkmıştık. Maalesef böyle bir talihsizlik yaşandı. Yapılan sigortanın en önemli özelliği sadece çalışırken yaşanılan kazaları kapsamıyordu. Her türlü vefatı kapsadığı için de burada da ödemeyi varislerimize yapacağız.”

Editör: TE Bilişim