Cafer Elmas

Burası 1. OSB’nin içinde 1994 yılında olimpik havuz yapılacak diye işe başlanan arazi. Milli Emlak’a ait arazi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis ediliyor. Dönemin Spor Bakanı Bahattin Şeker tarafından 7 dönümlük araziye olimpik havuz yapmak için ödenek çıkarılıyor. AYKA adındaki bir firma havuz ihalesini alıyor ve havuz yapım çalışmalarına başlıyor. Firma taban betonlarını attıktan sonra projeyi tamamlayamıyor ve tam 16 yıl burası o vaziyette atıl durumda bırakılıyor. Bu alanı 2010 yılında 1. OSB fuar alanı yapmak için Milli Emlak’tan istiyor. Milli Emlak 7 dönüm araziye 547 bin TL. fiyat istiyor. O zamanki OSB yönetimi fiyatı çok buluyor ve almaktan vaz geçiyor.




2012 yılında Mili Emlak bu sefer bu araziyi Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’ne yeni hizmet binası yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü buraya yeni hizmet binası yapmayı düşünürken dün bu alanı incelemeye giden protokol ilginç görüntü ile karşılaştı. Havuz yapmak için başlatılan inşaat alanında betonların içinden ağaçlar büyümüş.



Herkesi hayrete düşündüren özellikle Vali Halil İbrahim Akpınar’ın da fotoğraf çekerek Twitter da paylaşmayı düşündüğü arazinin ne yapılacağı merak ediliyor.
Editör: TE Bilişim