Bilecik-Yenişehir bağlantı yolu viyadüğündeki yan bağlantı yolları için halen bir çalışma başlatılmadığı gözlenirken, doğalgaz deplase için boruların geldiği fakat sertifikalı Kaynakçı bulunamadığı için çalışmaların başlatılamadığı iddia edildi.

Vatandaşların heran kaza ile burun buruna geldiklerini belirttikleri bu viyadük ve yan bağlantı yollarına aylardır yetkililerin bir çözüm bulamamasının bürokrasinin hantallığından mı, yoksa sorumluların vurdum duymazlığından mı kaynaklandığı merak ediliyor.

İllaki birilerinin canı yandıktan sonramı çalışmaların başlayacağını belirten vatandaşlar, karayolları ve doğalgaz yetkililerinin durumu bu kadar yavaştan almalarına bir anlam veremediklerini belirttiler. Fabrikadan çıkan kamyonların altında kalma tehlikesi yaşadıklarını belirten vatandaşlar yetkilileri bir kez daha göreve davet ettiler.

Bilecik -Yenişehir karayolu bağlantı viyadüğündeki yamukluk ve yan bağlantı yolları yapılmadan bırakılan çalışmalar vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Yapılan kavşaktaki viyadüğün yamuk yapılması mühendislerin hatası mıdır, yapan firmanın mı bilinmez ama adeta Bilecik-Yenişehir yolu gibi yılan hikayesine dönen ve aylardır bitirilemeyen kavşak yol da kıvrımlı bir hal almıştı. Yolda özellikle yeni yapılacak hastane tarafındaki eğim göze çirkin görünürken, sürücüler içinde adeta tehlike saçıp buradaki keskin yamukluğun kazaya davetiye çıkaracağı belirtilmiş, bağlantı yollarının da yapılmadan çalışmaların sonlandırılması ise vatandaşların tepkisine neden olmuş, “bir viyadük yolunu bile düz yaptıramıyoruz” yorumlarını beraberinde getirirken haberimiz kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Yol bitiminde biranda eski yola dönüş ve her iki taraftan fabrika çıkışları ve buralardan gelen araçlar ile kazaya davetiye çıkarıldığı ve tehlike arzettiği belirtilirken, yetkililer haberimizin ardından yola 50 km hız sınır tabelası ile çözüm buldu.

Bu durum ise yetkililerin olası bir kaza durumunda bu hız tabelasını öne sürerek bahane bulabilecekleri yorumunu da beraberinde getirmişti.

Bağlantı yollarının yapılmadan çalışmaların durdurulduğu ve aylardır bu yolun tehlike sarfettiği sürücüler tarafından yetkililerce bu duruma çözüm bulunması istenmişti.

Bu sorun geçtiğimiz günlerde İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelmiş ve 14. Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Yenişehir bağlantı kavşağında yamukluğa neden olarak Doğalgaz hattını göstermiş, ayrıca üniversiteye giden elektrik hattının ve telefon hatlarının da bulunduğu ve kaldırılmaları durumunda bağlantı yollarının yapımına başlanacağını belirtmişti.

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal'ın da söz alıp yolun bitiminden eski yola çıkışın trafik açısında oldukça sıkıntılı ve tehlike yarattığını belirttiği toplantıda Vali Tahir Büyükakın, gerekli notları almış ve görüşmeler yapacağını belirtmişti.

Bu gelişmelerin ardından çözüm olarak yolun sağ tarafına küçük bir şekilde 50 km hız sınır tabelası asıldığı görüldü.

Haberlerimizin ardından konu ile yakından ilgilenen Vali Tahir Büyükakın, bizzat giderek viyadükte inceleme yapmış ve yetkilileri arayarak biran önce çalışmaların başlatılması talimatını vermişti.

Ne varki aradan bir ay geçmesine rağmen viyadükte hiçbir çalışma başlatılmadığı görüldü. Sadece yol kenarına deplase için doğalgaz borularının bırakıldığı gözlenirken, boruları döşeyecek sertifikalı Kaynakçı bulunamadığı iddiası olayı farklı bir boyuta taşıdı.

Türkiye'de veya Bilecik'te boruları ekleyecek Kaynakçı bulunamaması düşündürücü bulunurken, olası bir kaza ve can kaybında bu vebalin altında kimin kalacağı sorusu da gündeme geldi.

Editör: TE Bilişim