Son zamanlarda özellikle gençler arasında kullanımı artan uyuşturucu madde Bonzai tehlike saçıyor. Dün gece bonzai maddesi kullandığı belirlenen bir genç hastaneye kaldırıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Türbe yolu olarak bilinen Refik Arslan Öztürk Caddesinde gerçekleşen olayda; 15 yaşında olduğu öğrenilen E.Ö.’nün çevreye rahatsız vermeye başlamasının ardından çevre sakinleri tarafından polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen polis ekipleri gencin uyuşturucu madde kullandığı ve kendinde olmadığını fark etti. Acınacak durumdaki gençle konuşmaya çalışan polis memurları sorularına yanıt alamayınca 112 Acil ekiplerine haber verildi. İdrarını altına kaçıran, kendini bilmez bir halde bağıran ve polislerin sorularına cevap veremeyen genç Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan müdahalenin ardından bozai komasına girdiği belirlenen gencin hayati tehlikeyi atlattığı ve kontrol amaçlı müşahede altında tutulduğu öğrenildi.


Son günlerde medyada kendine sık sık yer bulan bonzai adlı madde bir çeşit sentetik uyuşturucu. Çin’de üretildiği ve ilk kullanımda bağımlılık yaptığı bilinen madde bu güne kadar yüzlerce gencimizin hayatına mal oldu. Merkezi sinir sistemini felce uğratan, başta kalp ve karaciğer olmak üzere iç organlara ağır tahribat veren bonzai, adeta veba gibi yayılıyor. Anne babalar, toplumda tedirginliğe yol açan bonzai adlı uyuşturucunun önüne geçilmesi için yetkilileri göreve çağırıyorlar.


Editör: TE Bilişim