BEBKA, Eskişehir Valiliği ve Lojistik Derneği işbirliğiyle düzenlenen zirve Eskişehir'de yapıldı. Eskişehir Dedepark Otel’de düzenlenen Lojistik Zirvesine çok sayıda davetli katıldı.

         Zirveye Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve çok sayıda sanayici ile işadamı iştirak etti.

         Düzenlenen zirve öncesinde bir konuşma yapan BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, "Bilecik, Eskişehir ve Bursa'nın kalkınarak Türkiye'nin geleceğine güzel faydalar sağlaması, ekonomik değerlerimizin dünyaya pazarlanmasında bu tür çalışmaların önemi büyüktür" dedi.

         Nayir, şöyle konuştu: “Kalkınma ajansları bölgesel              kalkınmanın önemli unsurlarından birisidir. Yapılan bu çalışmalarda lojistik açıdan bakıldığından önemli bir bölgede bulunmaktayız. Lojistik bütün iş sahalarını ilgilendirmektedir. Zirve bu konunun öneminin anlaşılması ve farkındalığın oluşması açısından yaptığımız çalışmanın isabeti yönünde bizlere şevk unsuru olan bir husus. Buradaki tecrübe paylaşımları, bu konunun uygulayıcıları ve akademisyenleri tarafından işlenerek, Bilecik, Bursa ve Eskisehir'nın kalkınarak Türkiye'nin geleceğine güzel faydalar sağlaması, ekonomik değerlerimizin dünyaya pazarlanmasında bu tür çalışmaların önemi büyüktür. Bölgemiz için lojistik hayati öneme sahiptir."

         Eskisehir Valisi Güngör Azim Tuna da rekabetin arttığı dünyada küresel değişimlere ayak uydurmak ve iletişimi sağlamak için hız unsurunun önemli olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

         “Kaynakların ve ürünlerin tam zamanında, düşük maliyetle alıcılara ulaşmasının önemi büyüktür. Günümüzde sınai ve ticari firmaların ulusal ve uluslararası ölçekte sürdürülebilir rekabet edebilmesini sağlamak, bölgesel ve uluslararası ticaret ve ekonominin gelişmesini katkıda bulunmak amacıyla ülke politikalarında lojistik sektörüne yönelik yatırım planları hız kazanmıştır. Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya kolay erişim imkanı sağlayan avantajlı bir coğrafi konumunun olması, ülkemizi önemli bir üs haline getirmektedir. Türkiye'nin 80-100 milyar dolar olan mevcut lojistik endüstrisinin büyüklüğünün 2017'ye kadar 108-140 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Sanayi ve üretim üssü olan bölgemiz için lojistik hayati öneme sahiptir."

         BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise günümüzde üretim ve lojistiğin farklı noktalara ulaştığını belirterek, dünyanın farklı noktasındaki üreticinin rakip, dünyanın farklı noktasındaki bir alıcının da müşteri haline gelebildiğini belirterek, şöyle konuştu:

         “Lojistik ve tedarik zinciri yönetiminin rekabette önemli noktaya gelindi. Bursa, Eskisehir ve Bilecik  bölgesi, lojistik anlamında kritik noktada. Burası önemli yolların kesişiminde ve odağında bulunan bir bölge. Bunun için lojistik firmalarını zirvede bir araya getirdik."

         Konuşmaların ardından "Lojistikte yeni trendler" konulu panel yapıldı. Panele panelist olarak Reybaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Arkas Lojistik Genel Müdürü Mustafa Çiper, Hoşcan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Hoşcan, Ekol Lojistik Marmara Bölge Yöneticisi Tülay Gül, TCDD ESkişehir Hasanbey Lojistik merkezi Müdürü Mesut Uysal katıldı.

         Ana teması “Uluslararası rekabet için yenilikçi lojistik” olan zirvede; “Lojistikte Yeni Trendler”, “Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistikte Yenilikçi Bilişim Uygulamaları” panelistler tarafından katılımcılara anlatıldı.

         Programın sonunda Vali Tuna ve Vali Nayir, zirveye verdikleri katkılardan dolayı panelistlere teşekkür plaketi verdi.

Editör: TE Bilişim