Yüksek Hızı Tren Garını Bilecik’e bağlayan yolunun asfalt çalışmasının bölgede bulunan doğalgaz çalışması ve Karasu Deresi’nde gerçekleştirilen ıslah çalışmalarından dolayı aksadığını söyledi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının ardından Bilecik Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yağcı, Yüksek Hızı Tren Garını Bilecik merkeze ve çevre yoluna bağlayan bağlantı yollarının son durumları, yeni otogarın ve kent müzesinin yapım aşamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Doğalgaz çalışmaları henüz bitmedi”

Yüksek Hızı Tren Garını Bilecik’e bağlayan yol çalışmaları hakkında bilgi veren Yağcı, İstasyon Mahallesi’nde çalışması devam eden doğalgaz ve Karasu deresi ıslah çalışmalarının yolun asfaltlanmasını geciktirdiğini belirtti. Yüksek Hızı Tren Garını çevre yoluna bağlayan yol çalışmasının da hala bitirilemediğini söyleyen Yağcı, şunları söyledi:

 “Kamuoyunda özellikle hızlı tren yoluyla ilgili olarak niye buraya asfaltlama yapılmıyor şeklinde bir vatandaşlarımızdan serzeniş ve şikayet geliyor. Hızlı tren tabi ki bizim en önemli yatırımlarımızdan birisi ve prestijimiz. Ama hızlı trene giden yoldaki doğalgaz çalışmaları alt tarafta likör fabrikasının olduğu bölgede doğalgaz çalışmaları henüz bitmedi. Yine aynı bölgede Karasu deresi ıslah çalışmaları devam ediyor. Dere kenarına ayrıca yürüyüş bantları oluşturulacak. Onun için alttaki yolu o çalışmaların bitmesini bekliyoruz ve onunla birlikte yapacağız. Aynı zamanda da hızlı trene çevre yolundan bağlanan, otogarın oradan bağlanan yol çalışmamız da nihayete ermedi. İnşallah bunları eş zamanlı olarak bitirerek o yolu asfaltlanmasını eş zamanlı olarak yapacağız.

TOKİ'nin oradan olan noktadan da belediyemizin altyapı çalışmaları ve kanalizasyon çalışmaları orada yeni bir menfez ve yol açıldığı için yukarıdan gelecek. Bu noktada yağmur suları selleri aşağıya demir yolunu tehdit etmemesi açısından orada yeniden bir tahliye sistemi Fen İşleri Müdürlüğümüz yapıyor. Orası da bittikten sonra inşallah o yollar hemşerilerimize layık bir şekilde bu konuda düzenlenecektir.

“Telekom şirketinin ek yatırımları var”

Yine şehir içinde belediyemizin dışında şu anda doğalgaz şirketimizin ek yatırımları ve Telekom şirketinin ek yatırımları var. Maalesef şehircilik böyle bir şey şehirler dinamik bir organizma ve her geçen gün başka sorunlar sıkıntılar da çıkabilir. Tam bitti dediğimiz an başka bir kurum, ‘fiber optik kablo döşeyeceğiz. Kalitemizi yükseltmek zorundayız’ dedi. Yapmadığımız izin vermediğimiz taktirde o alanda hizmet verecek internet kafe gibi işletmelerin gelişmesini engellemiş oluyor. Sokaklarımızın, mahallelerimizin, yeni ticaret alanlarının gelişmesini engellemiş oluyoruz. Bu yüzden izin veriyoruz.

Doğalgaz noktasında da döşenmiş hatları da yeniden bir yedek hat ve oradaki kapasitenin artırımı noktasında yeni bir planlama yapmaları gerekiyor. Bu defa bu kazılara izin vermediğimizde yeni yapılan inşaatlara doğalgaz bağlanması geciktiğinde de vatandaşımız doğal olarak ben ev aldım benim niye evimde doğalgaz yoktur anlayışıyla itiraz hakkı oluyor. Ama bunarı da yaptığımızda yaptığımız yerde yeni bir sorunla karşılaşıyoruz. Hem toz toprak gibi bir sorunla karşılaşıyoruz hem ekonomik olarak düzenleme ve değerlendirmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Fakat bunun başka bir çaresi de yok. Bir taraftan yapacağız öbür taraftan da yenileyeceğiz. Hem doğalgazı getireceğiz hem telefondaki internet ağlarını güçlendirilmesine ilişkin gerekli yatırımlar yapılacak. Hem bazen biraz istemeden de olsa toz içinde kalacağız ama belediye olarak da sonunda inşallah bunu en iyi bir şekilde üzerine asfaltıyla kapatacağız değerlendireceğiz, oluşacak. Biz tabi bu aracılıkla meclisimizin huzurunda da hangi kurum hangi şirket yaparsa yapsın belediye başkanlığı olarak halkımıza vermiş olduğumuz rahatsızlık sebebiyle bu anlamda özür diliyoruz. Ama bunların da yapılaması gerekir. Kamuoyunun da bu noktada meclisimizin huzurunda bilgilendirmek istedim.

Yeni otogar yılsonuna hazır olacak

Ayriyeten şehir içi ışıklandırması noktasında Ali Rıza Özkay Caddesi, Tevfikbey caddesi ve Valilik yolu üzerinde o üçgen içerisinde çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnşallah şehirde daha estetik, modern ve çarşı merkezini canlı tutacak bir ışıklandırmayı da zannedersem 10 gün içerisinde halkımıza kazandıracağız. Yani o direk yerleri, direklerin dikimi işlemleri diğer şeyler bitiyor. İnşallah orada daha böyle yeni bir tarzda ışıklandırmayla o sokaklarımızda daha da keyifle gezeceğimiz bir ortamı oluşturacak. Yine otogar çalışmalarımız tüm hızıyla gidiyor. İnşallah yıl sonuna kadar bitirilmesine ilişkin biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Kent müzemizin açılışı noktasında çalışmalarımız bu konuda devam ediyor.” 

Editör: TE Bilişim