Cafer Elmas

Bozüyük çevre yoluna konulanTEDES'ler gündemden düşmüyor. Günde ortalama 1000 araca ceza kesildiği öğrenilen ve toplanan ceza paralarının sır gibi saklandığı TEDES uygulaması vatandaşların cebini yakmaya ve isyan ettirmeye devam ediyor.

Kesilen cezalara isyan eden vatandaşlar TEDES’lere ilişkin yaptığımız haberlere internet sitemiz üzerinden yorum yaparken,okunma ve yorum rekorları kıran TEDES haberlerimizebir isyanda ve ilginç yorumda İstanbul eski Bölge Trafik Müdür Yardımcısından geldi.

Kendisinin İstanbul Bölge Trafik Müdür Yardımcısı olduğunu yazan Hasan Bozgil adındaki bir okurumuz  uygulamanın yanlış olduğunu, cezaları önlemek amacı ile konan TEDES'lerinvatandaşların soyulması için yapıldığını iddia ederken, çevre yolunda hız sınırının da çok az olduğunu yazdı.

Antalya dönüşünde 112 Km hız ile ceza yediğini, üç şeritli çevre yolunda 82 Km hız sınırının kazaları engellemek amacı ile konulanTEDES'ler için yetkililere seslenen eski Bölge Trafik Müdür Yardımcısı Bozüyük'teTEDES'leri geçtikten sonra Adapazarı istikametine doğru araçların 160km hız ile gittiğini asıl radarın buralara konması gerektiğini ve 70 km hız sınırının konarak gerçekten kazalara engel olunamayacağını, Bozüyük'teki  TEDES uygulamasının vatandaşların soyulması için bir bahane olduğunu iddia etti.



Araç alınırken %100vergi, sigorta yaptırırken fahiş fiyatlar alındığını yılda iki defa MTV alındığını ve dünyanın en pahalı yakıtının kullanıldığını belirten Hasan Bozgil, kazaları önlemek için otobanda 82 km hız sınırı uygulandığını bu mantığı da alkışladığını belirtti.

Kendisinin İstanbul eski Bölge Trafik Müdür Yardımcısı olduğunu belirten Hasan Bozgil adındaki okuyucumuzun yorumunu aynen yayınlıyoruz.

'İstanbul Eski Bölge Trafik Müdür Yardımcısıyım. 25 Mayıs 2016 tarihinde Antalya dönüşünde aynı yerde 112 km hız yaptığımdan ceza yedim. Bu kesilen cezanın kazaları engellemek amacıyla yapıldığına zerre kadar inanmıyorum. Üç şeritli otoban yola 82 km. hız sınırı koyarak kazaları engellendiğini iddia eden yetkililere sesleniyorum. Bozüyük'ü geçtikten sonra Adapazarı'ndan otobana giren tüm araçlar en az 160’la gidiyor buraların tamamına radar koyalım hız sınırınıda 70 yapalım o zaman hiç kaza olmaz. Bu uygulamalar vatandaşın soyulması için bahanedir. Araç alırken 100 de yüz vergi, sigorta yaptırırken fahiş fiyatlar, yılda iki defa MTV,dünyanın en pahalı yakıtını kullan sonrada çık ben kazaları önlemek için otobanda hız sınırını 82 yaptım de. Tebrikler bu mantığı alkışlıyorum.”
Editör: TE Bilişim