Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Gençlik Kolları Atanamayan öğretmenlere destek amacıyla “BİZE HER YER OKUL” sloganıyla sokak ortasında oluşturdukları temsili dersliklerle farklı bir eyleme daha imza attılar.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gülşah İçin’in de katıldığı eylemde CHP Bilecik İl Gençlik Kolları, atanamayan bir öğretmenin eğitime engel tanımadığını vurgulamak amacıyla sokak ortasına kurdukları temsili bir sınıfla kamuoyunun dikkatleri topladılar.

İÇİN: “ÇAĞDAŞ TOPLUM EĞİTİME EMGEL TANIMAZ”

Konuya ilişkin açıklama yapan Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı Gülşah İçin “Bugün buradaki amacımız, Çağdaş bir toplumun eğitime engel tanımayacağını bir kez daha vurgulamaktır. Atanamayan 200 bin öğretmenimiz için her yer eğitim yuvası, her yer okuldur. Türkiye’de 126 bin öğretmen açığı varken 200 bin öğretmenin atanamaması içler acısıdır. Atanamayan bir öğretmenin sokak ortasına kurduğu bir derslikte öğrencilere eğitim vermesi, çağdaş bir öğretmenin mesleğini icra etmek için engel tanımadığının göstergesidir. Öğretmenlerin hakkını aradığı için dövüldüğü, yerde sürüklendiği bir ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Öğretmenlerin dövüldüğü bir ülkede özgürlükten söz edilemez. Yarının güvencesi çocuklarımızı yetiştiren bir mesleğin kutsallığının hükümetimizce uygulanan politikalarla ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz. ” dedi.

GÜLTEKİN: “39 öğretmenİN İNTİHAR ETTİĞİ GERÇEĞİ KAPATILAMAZ”

Atanamayan öğretmenlerin kimisinin farklı işlerde çalıştığına kimisinin ise atanamadığı için intihar ettiğine dikkat çeken Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı didem Gültekin: “Büyük umutlarla üniversiteyi kazanan, okuyan ve mezun olan öğretmenlerimiz yine büyük umutlarla atama beklemektedir. Ancak ne yazık ki günümüz şartlarında hükümetimiz politikalarına göre bu pek de mümkün olmamaktadır.


AHMET ÖĞRETMEN AYAKKABI BOYACILIĞI YAPIYOR HATİCE ÖĞRETMEN SİGORTASIZ ÇALIŞIYOR

Atanamayan Ahmet öğretmen geçimini sağlamak ve çocuklarını okutabilmek için soğuk sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapıyor, atanamayan Hatice öğretmen 2 yaşındaki hasta kızına ilaç alabilmek için özel bir şirkette sigortasız olarak 400.00 TL maaşla çalışıyor, atanamayan ve astım hastası olan Ali öğretmen geceleri taksicilik yaparken gasp ediliyor, yine atanamayan 39 öğretmen atanamadıkları için psikolojik sıkıntılar nedeniyle intihar etti. Sn. Başbakan Trabzon’da yaptığı bir konuşmada "12 yıl boyunca adeta bir mücevheri işler gibi insanı bilgi ve beceriyle donatan öğretmenin kadrini kıymetini bilmek ve ona hakkını teslim etmek bizim boynumuzun borcudur" demiş. Kadir kıymet bilmek; Ahmet öğretmeni geçimini sağlaması için ayakkabı boyacılığı yaptırmak mıdır? Hatice öğretmeni sigortasız 400.00 TL maaşla çalışmaya mahkum etmek midir? Hakkını vermek, hakkını aradığı için polise coplatmak mıdır? Hakkını aradı diye biber gazına boğmak mıdır?

Buradan Hükümete Soruyoruz:

Atanamadıkları için süreç içinde 39 öğretmenin intihar ettiği gerçeğini nasıl kapatacaklar?
Öğretmenlerimizin kıymetini bilmek ve hakkını teslim etmek gerektiğinden dem vuran Sn. Başbakan öğretmenlerimize hakkını aradığı için biber gazı ve polis copunu mu layık görüyor. Teslim edilmesi gereken hakları bunlar mıdır?

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak geleceğimizin meçhule doğru ilerleyişini elimiz kolumuz bağlı olarak izlemeyeceğimizi, bu sürece müdahil olarak ilk kıvılcımı yerelde ateşleyeceğimizi ve bu hükümete ARTIK DUR! diyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. Gelinen noktada, iktidarın demokrasi anlayışını öğretmenlerimizi biber gazı ve polis coplarıyla karşılamasından da görmekteyiz ve bu iktidarı, bu yanlış politikalarından dolayı uyarıyor ve bir an evvel bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz.” dedi.

Temsili sınıf düzeni ve atanamayan öğretmenin sokakta da ders verebileceğini gösteren “BİZE HER YER OKUL” eylemi aynı zamanda Yalova, Osmaniye ve Ankara Yeni Mahalle Gençlik Kolları tarafından da gerçekleştirildi.

 


 

 

Editör: TE Bilişim