Bilecik’e adeta akciğer olacak Belediye Başkanı Semih Şahin’in vizyon projeleri arasında yeralan Atatürk Parkı’nın temel atma töreni gerçekleşti.

Bilecik’in göbeğinde yeralan Belediye eski Aile Çay Bahçesi ve Kültür Sitesi’nin bulunduğu alana yapılacak olan Atatürk Parkı’nın temel atma töreni öncesinde tanıtımı Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı tarafından vatandaşlara görsel olarak sunuldu.

Temel atma töreni öncesinde konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik’in yeşile ihtiyacı olduğu için bu bölgeyi yeşil alan olarak değerlendirmek istediklerini vurguladı. Bilecik halkı için daha birçok projesi olduğunu söyleyen Başkan Şahin, Gölpark’ta yapmak istedikleri projelerin bürokratlar tarafından engellendiğinin altını çizdi.

Başkan Şahin, konuşmasında şunları ifade etti:

“Kenti altyapı sorunundan kurtarmamız gerekiyor”

“Bizim ilk büyük projemiz demeyeceğim çünkü daha da büyük olan altyapı projelerine başladık. Yeraltında olduğu için görünmüyor ama asıl büyük proje odur ve ilk çeyreği bitmekte olan 21. yüzyılda altyapısı olmayan bir şehir olmaktan biran önce kurtulmamız lazım. Bir bir şehrin köyden kente geçişinin en önemli göstergesidir.

“Bize nefes alacak alanlar lazım”

Bunun dışında seçimden öncede ben hep, ‘bina falan yapmayacağım var olanları yıkacağım’ demiştim. Bize nefes alacak alanlar lazım. Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin nefes alacağı yerler lazım. Bu çerçevede başlattığımız en önemli projelerimizden birisi bu parktır o yüzden burayı en yeşil biçimde değerlendirmemiz gerekiyordu ismini de Atatürk koymaktan gurur duyuyoruz.

“4 büyük park daha yapacağım”

Bunun dışında şehrimize nefes aldırmak için 4 büyük park daha yapacağım, bunların 3’ü çocuklar için olacak. Bizim çocuklarımızın buna çok ihtiyacı var, bizimde çocuklarımıza ihtiyacımız var, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çıktığımız bu yolda Bilecik halkı için iyi olacak her şeyi yapmaya çalışacağız.

“Buraya atanan bürokratlar gelip geçicidir”

“Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinden ve İl Genel Meclisi Üyelerinden bir ricam var”

Bir şeyi de belirtmek istiyorum bizler Bilecik halkıyız ve ne yapıyorsak Bilecik halkıyla birlikte, Bilecik halkı adına yapıyoruz. Kaldırımdan tutun da, bütün yeşil alanlara kadar şehrimizdeki ortak kullanım alanlarımız hepimizindir. Benim Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinden ve İl Genel Meclisi Üyelerinden bir ricam var. Sizler Bilecik halkının seçtiği kişilersiniz ve Bilecik’te yaşayacaksınız. Buraya atanan bürokratlar gelip geçicidir, artı hükümetlerde gelip geçicidir, baki olan devlettir, devlet eşittir hükümet değildir.

Bu dönemin bürokratları da geçicidir. Halk kimi isterse onu seçer ve kendisi için en doğruyu bulur. O yüzden bu İl Genel Meclisi’nde olsun, Belediye Meclisi’nde olsun arkadaşlar hiçbir zaman Bilecik halkını temsil ettiklerini unutmasınlar. O yüzden tüm kamu alanlarında örneğin Gölpark, bizim gölet üzerine ürettiğimiz o kadar güzel projeler var ki, Bilecik halkı için ve bütün çevre illerin bile koşarak geleceği çok özel şeyler yapacağız oraya ancak biliyorsunuz engel olmaya çalışıyorlar. Bakın biz destek falan istemiyoruz, bize gölge etmesinler yeter.

Pandemi sürecinde Bilecik halkı diğer illere göre daha hassas, oldukça uyum sağlıyor, bunu gözlemliyoruz, bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Kentlerde neden parklar olmalı, neden sosyal alanları geliştirmeliyiz çünkü insanların toplanabilecekleri, sosyalleşebilecekleri mekanları yaratmazsanız insanlar birbiri ile sağlıklı ilişkiler kuramazlar. Bunun dışında çevresel etkinliklerde var yani yeşilin bol olması gibi, bu çerçevede bütün çalışmalarımızı biz halk için yapıyoruz.

Ben ve ekibim 2024 Mart ayına kadar neyi ne zaman hangi sıra ile yapacağımızı biliyoruz, onun için sizlerden sadece destek olmanızı ve çalışmalarımızın içine katılmanızı istiyoruz çünkü biz, “Bilecik’i halka rağmen değil, halkla beraber hep birlikte yöneteceğiz” dedik, öylede yapıyoruz ve yapacağız.

Bugün temelini atacağımız proje aslında bir yıldır üzerinde çalışılan bir proje. Bizde, ‘ben yaptım oldu’ anlayışı yok, bu sürece Kent Konseyimiz katıldı, bütün ilgili Odalar katılım sağladı, STK’lar katıldı oradan bu proje çıktı, diğer projelerimize de herkesi katarak yapacağız.”

Diğer yandan kurdele kesiminden sonra temel atma töreni gerçekleşirken, Vali Bilal Şentürk’ün ise törene katılmadığı gözlemlendi.

Editör: TE Bilişim