Kıymet Aslan
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısını  Pazartesi günü saat 20.00'de d  Bayırköy'de gerçekleştirmişti. Buradaki toplantıda konuşan Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, yerel seçimlere 6 ay kalmasıyla hareketlilik kazanan seçim atmosferinde siyasi rakiplerine sert bir çıkış yaptı.
Başkan Yaman, “Siyaset bizim için hizmettir. Bunu öyle bildik, hizmetimizi yerine getiriyoruz.  Ama siyasetse onu son 3 ay yapacağız, kimse merak etmesin. Biz insanların özel hayatlarıyla, şahsiyetleriyle işimiz olmaz. Kalp kırmadan birlik ve beraberlik içinde geçtiğimiz sene güzel bir seçim geçirdik. İnşallah bu yılda böyle güzel seçim geçiririz” şeklinde siyasi rakiplerine göndermede bulundu.
“Yaman başkanlarına ve ekibine güvendiler”
Konuşmasında ilk olarak Bayırköy gündemine dair açıklamalarda bulunan Başkan Yaman, “Bayırköy'e 4.5 yıldır çeşitli hizmetler yapıldı. Milletvekilimizin, il başkanımızı ve belediye başkanlarımızın yardımlarıyla ciddi işler yaptık. Bayırköy'e doğalgazı getirdik, ana caddemizi düzenledik. Yaklaşık 3 yıldır uğraşıyoruz demiryolu altı projemiz vardı bizim. O bölgedeki kardeşlerimizde rahat edecekler. Bizim oradaki amacımız sadece geçiş değildi. En büyük sorunumuz, derdimiz buraya teşrif eden büyüklerimiz iyi bilirler 72 yılındaki selden yine olursa diye  Bayırköy'ü nasıl kurtarırız. En büyük dertlerimizden biride oydu. İnşallah olmaz ama olduğunda Bayırköy ne olur onun hesaplarını yaptık. O amaçla yer altında, kanallarda biraz zaman kaybettiğimizi düşünseler de biz lazım olanı yaptık.
Biz Bayırköy'de doğduk Allah nasip ederse Bayırköy'de toprağa verileceğiz. Yani Bayırköy'ün sorunu geçici çözümlerle çözülmeyecek, yerinde zamanında gerektiğinde ne yapılması gerekirse yer altında, yerin üstünde biz elimizden geleni yapmaya çalıştık. İstasyon mahallemizdeki vatandaşlarımızı rahatlatacak proje 15-20 gün sonra bittiğinde hep beraber göreceğiz. Diğer projelerimiz devam ediyor. Her sene buralarda toplandığımızda hep artılarımızı anlatmadık, eksilerimizden de bahsediyorum. Söz verdiğimiz işleri belki, zamanından öncede yaptığımız oldu ama konut projesiyle ilgili gecikmeler oldu ama kooperatife üye olan arkadaşların rahat olmalarını istiyorum. İnşallah bizim dönemimizde anahtarlarını teslim edeceğiz.
İnsanlarımız, Yaman başkanlarına ve ekibine güvendiler biz onların güvenlerini hiçbir zaman suiistimal etmedik, en yakınlarımız burada babam, annem biz ne olursa olsun biz sizin başınızı öne eğdirmemek için mücadele edeceğiz. Son 6 ayımızda da bu şekilde hareket edeceğiz. Bitmeyen ve yeni ilave olan projelerimiz var, Bayırköy güzelleşiyor. Söz verdik, verdiğimiz sözlerin tamamına yakını yerine getirdik. Kalan sürede de yarım kalan projelerimizi bitireceğiz.”dedi.
“İnsanların özel hayatlarıyla, işimiz olmaz”
Seçimlerin yaklaşmasıyla sert ifadelerle rakiplerine gönder-mede bulunan Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman şöyle konuştu; “Bir diğer konuda yerel seçimlere 7 ay var. Biz ilk başladığımızda şunu söyledik. Biz 4 sene 9 ay memlekete hizmet edeceğiz 3 ay siyaset yapacağız dedik. Başkanlarımızın, belediye başkanlarımızın hedefi oydu ekimizle, arkadaşlarımızla, teşkilatımızla sabrımızı tutmaya çalışıyoruz. Ama şunu da açıklayayım; uysal koyunda olmadığımızı da bilsinler.
Siyaset bizim için hizmettir. Bunu öyle bildik, bizi buraya getiren vatandaşlarımız bizden hizmet istedi. Biz hizmet için geldik,  hizmetimizi yerine getiriyoruz. 
Ama siyasetse onu son 3 ay yapacağız, kimse merak etmesin. Elimizden gelenide yaparız. Yapmaya da çalışırız. Ama hiçbir zaman şunu yapmayız. Bizim belden aşağı işimiz olmaz. Biz insanların özel hayatlarıyla, şahsiyetleriyle işimiz olmaz. Bizim insanların hariçten yaptığı işlerle de işimiz olmaz. Bu bize yakışmaz. Bize yakışmadığı gibi inşallah siyasi rakiplerimize de yakışmayacaktır diye düşünüyorum. Adaylık konusu ayrı bir konu partimiz süreci başlattığında aday olacak kardeşlerimiz çıkar, aday adayı olur. Adayım diye gelmez.
Kalp kırmadan birlik ve beraberlik içinde geçtiğimiz sene güzel bir seçim geçirdik. İnşallah bu yılda güzel seçim geçiririz. Siyasetle uğraşan arkadaşlara büyüklerimize, bayan kardeşlerimize özellikle söylüyorum. 45 yaşına kadar kalp kırmadan geldik, böylede gideceğiz. Bize bu saatten sonra, bu yaşımızdan sonra bize kimse çizgimizi bozduramaz. Bozmamaya da gayret edeceğiz. O konuda ben Bayırköy'e güveniyorum. Biz buralara geldiysek, alnımıza yazıldı gördük. Herkes alnına ne yazıldıysa onu görecek. Başkan olalım, olmayalım vatandaşımıza, milletimize herkes bizim yaptığımız gibi çıkıp hesap verecek.
Biz bunun takipçisi olacağız. Vermek te zorunda Bayırköy bu kültürünü yerleştirdi. Bundan sonraki dönemlerde de nasip olursa Ak Partili Belediye Başkanı kim olursa veya diğer partilerden bunun hesabını takipçisi olacağımızı huzurunuzda söylüyorum. 4.5 yıl bizi hiç yalnız bırakmayan Bayırköy'ün saygıdeğer büyüklerine hanım ve beyefendilerine, genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”diye seslendi.
Editör: TE Bilişim