Gökay Şimşek

Bilecik Arena programına katılan Belediyeler Birliği ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, siyasete ilişkin kendisine yöneltilen sorulara cevap verirken, “Yeni partilerden size teklif gelmesi halinde ne yapacrsınız?” sorusuna ilişkin, “Bizden o kurulan partilere ekmek çıkmaz” dedi ve noktayı koydu.

“Ben hiçbir görevden kaçmadım”

Başkan Yaman, Bayırköy Belediyesi’nde 3 dönem boyunca yaptığı hizmetlerin artarak devam ettiğini söylerken, gelecek döneme ilişkinde her zaman göreve hazır olduğunu aktardığı konuşmasında şunları aktardı: “Ben 17 sene sendikacılık yaptım. Burası bizim yetiştiğimiz yer, öğrenim gördüğümüz yer. Bozüyük ve Bilecik’te ki arkadaşlarımız beni iyi tanır, ‘hiçbir zaman hiçbir göreve ben aday olmadım’ dedim. Buna Bayırköy’de ki belediye başkanlığım da dahil. Büyüklerimiz geldi söyledi,Bayırköy’den Allah razı olsun 3 dönemden beri artarak giden bir çıta var burada. Yapılan hizmetlerde 10 numara olamayız,böyle bir iddiamız yok.Siyasette de gelecek dönemi değerlendirirsek sendikacılık olarak güzel geçmişimiz var.Sendikacılık güzeldi ama siyasette de beldeye geldiğinizde görüyorsunuz güzel şeyler de oluyor. Her şeyi ekip arkadaşlarımla yapıyoruz. Gelecek siyaseti,gelecek dönemde değerlendirelim ama şunu da söyleyeyim ben hiçbir görevden kaçmadım. Halkımız, sendikadaki arkadaşlarımız, dava arkadaşlarımız ve Bayırköy Beldesi de ne dediyse o görevden kaçmadım.”

“Biz Cumhurbaşkanımızın icraatlarını gerçekten çok seviyor ve takdir ediyoruz”

Yeni kurulan partilerden kendisine teklif gelmesi halinde nasıl bir yol izleyeceğini de açıklayan Başkan Yaman,konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bizden o kurulan partilere ekmek çıkmaz. Özellikle şunu söyleyeyim,bakın benim teyzemin oğlu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüllü korumalığını yaptı. Bir de ülkede olanları görünce böyle bir düşüncemiz yok. Biraz siyasi olacak belki ama Türk Bayrağını göğsünden çıkartmayan bir kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanımızın icraatlarını gerçekten çok seviyor ve takdir ediyoruz. Özellikle sağlık alanında. Kardeşimi ben 2001 yılında kanser rahatsızlığından dolayı kaybettim.Şu andaki sağlık alanındaki değeri çok iyi biliyoruz. Dünya öğrendi,özellikle sağlıktaki değerimizi. Recep Tayyip Erdoğan 2023’te Cumhurbaşkanı olursa bu soruya daha net cevap veririm.”

Editör: TE Bilişim