Belediye Başkanı Semih Şahin, vizyon projeleri arasında yeralan Atatürk Parkı’ndaki ağaçların kesildiği iddialarına, oturma yerinin az olduğu söylentilerine, parkın yapım maliyetine, mermerler ile ilgili ve çocuk parkına ilişkin yapılan eleştirilere açıklamalar getirirken, “biz reelden yanayız, boş işlerle uğraşmayız” dedi.

Yapım aşaması bitmek üzere olan Atatürk Parkı’na gelerek burada basın açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin, park ile ilgili ortaya atılan iddialara cevaplar verdi.

“BURADA 39 TANE AĞAÇ VARDI, BUNUN YANI SIRA 119 YENİ AĞAÇ DİKTİK”

İlk olarak Atatürk Parkı’nın yapım aşamasında ağaçların kesildiğine yönelik iddiaların yeraldığını dile getiren Başkan Şahin, 39 mevcut ağacın yanı sıra bölgeye 119 tane yeni ağaç dikildiğini belirtirken, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Atatürk Parkı ile ilgili birinci konu benim en önemsediğim şey yeşil ve parklardır. Bu da zaten böyle bir alanı yandaki Kayı Plaza gibi acayip bir şey yapmak yerine burayı park yaptım. Bu park yapılırken dikkat ettiğim şeyler yeşilin korunması, burada 39 tane ağaç vardı, bu ağaçlar hala burada. Bunu anlamak için, bir ağacı korumak için yaptığımız kafeteryanın mimarisini değiştirdiğimizden anlayabiliriz. Bunun dışında 119 yeni ağaç dikilmiştir, 5.000’e yakında bitkiyle donatılmıştır parkımız.”

“DAHA ÖNCEKİ OTURMA YERİNİN İKİ KATI OTURMA YERİMİZ VAR”

Parktaki oturma yerinin az olduğuna dair eleştiriler yapıldığını aktaran Başkan Şahin, daha önceki oturma sayının iki katı kadar alan yarattıklarını belirtti ve konuya ilişkin şöyle konuştu: ‘Oturma yeri az’ diyorlar, hayır değil, daha önceki oturma sayısında onlar plastik sandalyeydi zaten onun en az iki katı şu an oturma yerimiz var ancak pandemi sebebiyle kafelerin açıklaması yasak olduğu için hazırlanmış olan sandalyeler yerinde duruyor, açıldığı gün hepsi burada mevcut olacaktır. İnsanlar gayet kaliteli sandalyelerde, kaliteli bir ortamda oturacaktır.”

“BURASI 3.654 BİN LİRAYA İHALE EDİLİP YAPILDI”

Atatürk Parkı’nın yapım maliyetine yönelikte konuşan Başkan Şahin, “burasının yapım fiyatı ile ilgili bir 5 milyon, en son 6.800 oldu, herhalde bir dahaki Meclis’te 7.800 olacak söylentileri var. Burası 3.654 bin liraya ihale edilip yapıldı, burada her bir madde en kalitesiyle yapılmıştır. Bu fiyat kadar Hamsu projesine harcayanlar düşünsünler yani Meclis’te de söyledim Haziran-Temmuz gibi nasıl fazla harcamalar yapılıyor, nasıl fazladan ihaleler yapılıyor, bunların hepsini ben açıklayacağım sakin olsunlar her şey zamanında. Ben de bir kuruşa fazla yapılmış hiçbir şey kimse bulamaz, bulursa ben Cumhuriyet Savcılığı’na giderim ama bunu bedavadan söylemeyecek, yazılı verecek, yazılı verecek mahkemeleşeceğiz, kim fazla nereye harcama yapmış onu hep beraber göreceğiz.

“300 DOSYANIN ARKASINDAYIM”

Seçildiği ilk günlerde eski yönetime ilişkin 300 dosya açıklayacağını belirten Belediye Başkanı Semih Şahin, bu lafının arkasında olduğunu belirttiği konuşmasında ise, “dediğim 300 dosyanın arkasındayım. Bunların hepsi çıkacak zamanı gelince ve bir yerde fazla harcama nasıl yapılırmış bütün Bilecik görecek” ifadelerini kullandı.

“SADECE PARKIN MERMERİ AFYON’DAN, DİĞERLERİ SÖĞÜT’TEN GELMİŞTİR”

Parktaki mermerlerin Afyon’dan getirildiği yönünde kendisine sorulan soruyu da yanıtlayan Başkan Şahin, sadece yapılan çeşmenin mermerinin Afyon’dan temin edildiğini aktardı.

Başkan Şahin, “çeşmeninki traverterdir, o Afyon’dan gelmiştir, diğerleri Söğüt’ten gelmiştir. Heykellerde hayvanları seçmemizin sebebi, heykel falan değil, çocuklar reel olarak hayvanları tanısın. Benim derdim çocuklar, çocuklar daha o heykellerin üzerinde naylon varken fotoğraf çekindiler. Bilecik bölgesindeki en büyük ayı bu olduğu için bire bir buraya yapılmıştır.Yine diğer heykeller içinde geçerlidir, Atatürk heykeli için de geçerlidir, Atatürk heykeli birebir insan boyutundadır ve çocuklar, insanlar Atatürk’ü kendisine yakın hissetsin diye kasti olarak buraya yapılmıştır. Biz reelden yanayız, boş işlerle uğraşmayız. Önemli olan Atatürk’ün boyu falan değildir, önemli olan Atatürk’ün felsefesidir” dedi.

Çocuk parkı için aldıkları 200-250 bin lira fiyatın kendilerine çok geldiğini söyleyen Başkan Şahin, çocuklar için yapılan eğlence oyuncaklarının Belediye’nin atölyesinde 10 bin liraya maledildiğini belirtti.

“ÇOCUK PARKINI 10 BİN LİRAYA MALETTİK”

Çocuk Parkı’ndaki oyuncaklara ilişkin konuşan Başkan Şahin, “buraya fazla para harcandı diyenler içinde, çocuk parkı için aldığımız fiyatlar 200 ile 250 bin lira arasında değişiyordu. ‘Bu ne kadar pahalı’ dedim ben ahşap işi çok pahalı dediler, biz de kendi düzenlediğimiz atölyemizde bunları yaptık, bize toplam maliyeti 10 bin lira oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim