İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan ve 21 Şubat'ta tutuklanan Berberoğlu, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevinden alınarak Bilecik Adliyesine getirildi. Adliye girişinde Berberoğlu, gazetecilere "Yargıyı bekleyelim, herhangi bir etki altına almayalım. 'Rahat ve adil bir yargılama olsun' diye ne cezaevinde ne de burada bugüne kadar hiçbir beyanat vermedim. Ama inanıyorum ki yüce Türk adaleti büyüktür, kökü büyüktür, Türklüğü kadar büyüktür. Adil karar vereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.



Bilecik Ağır Ceza Mahkemesinde söz alan Berberoğlu, beyanında şunları söyledi:

"Benim bu süreçte düşünme fırsatım oldu, hatalarımız tabi ki olmuştur. Ancak bu 'zimmet' boyutunda asla değildir. Boğazımızdan beş kuruşluk menfaat dahi geçmemiştir. Ayrıca kime, ne miktarda menfaat sağlamışım bunu da öğrenmek istiyorum. Her yıl Bozüyükspor'a bir milyona yakın reklam, hibe adı altında para buluyoruz. Bunu yaklaşık 15 yıldır yapıyoruz. Bu kadar büyük paralar varken 100 bin liralık bir paraya neden tenezzül edeyim, kaldı ki bunu 15. yılın sonunda neden yapayım. İlk başlarda tecrübesizlikten veya başka nedenlerle yapacağım düşünülebilir, fakat ne kişiliğim, ne aldığım eğitim ve töremiz belediyenin beş kuruşunu boğazımızdan geçirmemeyi gerektirir. Şimdiye kadar böyleydim, şimdi de böyleyim. Yüce Türk adaletine güveniyorum. Adam vuran yüce Türk polisini ilk celsede serbest bırakan adalete güvendiğim gibi sizin de adaletinize güveniyorum."


Mahkeme, yaklaşık 3 saat süren duruşmanın ardından Berberoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma, 21 Ağustos'a ertelendi. Adliye çıkışında yakınları tarafından karşılanan Berberoğlu, "Ben moralimle, her şeyimle mükemmelim. Siz hiç merak etmeyin, doğrular er geç meydana çıkacaktır. Ne yaptıysak Bozüyük için yaptık" dedi. Berberoğlu’nun bu sırada soru soran bazı gazetecilere tepki gösterdiği görüldü.


Berberoğlu'nun avukatı Şenol Özel, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin tutuklu kalmasını, hukuki bir sorun olarak gördüğünü savundu. Özel şöyle konuştu: "Dosyanın heyetçe tekrar göz önüne alınıp, daha sağlıklı bir sonuca varılacağı ümidindeyiz. Fakat şu anda maalesef, halen bazı ön yargıların yıkılmadığını söyleyebilirim. Bizim gördüğümüz şu; duruşmanın bir ay sonraki bir tarihe atılmış olması, dosyanın tekrar heyetçe göz önüne alınacağının ve inşallah müvekkilimin tahliye olacağı yönünde ümidimiz artmıştır, diye düşünmekteyim. Bugün, duruşmada tanıkların bir kısmı zaten başkanın hiç haberi olmaksızın bazı eylemleri yaptıklarını söylediler. Bu durum da göstermektedir ki deliller git gide zayıflamaktadır. İleride de uzun vadeli sonuçların, müvekkilim Berberoğlu lehine olacağına inanmaktayım."

Editör: TE Bilişim