Emine Türksoy

İl merkezi İstiklal Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız yazın sıcak günlerinde camlarını bile açamadıklarından şikayetçiler. Çünkü Mahalledeki bir evin kanalizasyonunun dışarıya açık alana aktığını ve camlarını açtıkları anda kanalizasyon kokusunun bütün evi doldurduğunu söylüyorlar.

Sorunlu evde yaşayan Emine Yeni isimli vatandaşımız ise beş yıldır bu evde kiracı olarak yaşadığını ve defalarca Belediye’ye çözüm bulunması için gidildiğini belirtti. Son olarak Belediye’den boru getirilip bırakıldığını ve ‘bunları siz döşeyin’ dediklerini anlatan Yeni, boru döşenecek yerin çok engebeli olduğunu bunu kendisinin döşemesinin mümkün olmadığını anlattı.



Kanalizasyon borusunun önceden eve daha yakın yerden aktığını belirten Yeni, “Bu boru önceden daha yakından akıyordu. Sonra boruları getirmişler, herkes eklesin eklesin aşağıya dereye indirsin dediler. Ev sahipleri ekleyecekmiş. Belediyeden gelenler ev sahibiyle konuştular, siz ekleyin dediler, o da kendi başına nasıl yapsın bunu. Bu benim işim değil demiş, sizin işiniz demiş. Ama boruları bahçeye bırakıp gitmişler. Oraya kadar da ev sahibi indirdi zaten. Önceden daha yukarıdaydı. Burada sinekler geziyor, arılar, sivri sinekler oralardan sonra gelip bize mikrop bulaştırıyorlar. Kaç kere mahalleliler gitmişler Belediye’ye ama sonuç alan olmadı. Bir kez Belediye’den geldiler ne yapacağız diye, biz de bu böyle olmuyor, ne yapılacaksa yapılsın dedik, adamlar gittiler, gidiş o gidiş. Bir daha da ne gelen oldu ne giden. Duyduğumuza göre derenin etrafındaki evlerden birkaçının daha kanalizasyonu bu şekilde açık duruyormuş. Derede yeri var bunun yapmaları gereken çok zor bir şey değil. Oraya bağlantı yapılacak sadece. Komşularımız da çok rahatsız oluyorlar” dedi.



İstiklal Mahallesi Muhtarı Nesrin Mazlum ise, “Mahalle sakinlerinden birkaç kişi Belediye’ye müracaat etmiş ama sonuç alınamamış.  Vatandaşlardan biriyle birkaç gün önce konuştum, yapılmayacaksa biz gelip yapalım diye tepki gösteriyorlar” dedi.

Evin yanındaki arsada “Dikkat çöp ve moloz dökmek yasaktır” yazan bir tabela ve yanında da atılmış olan molozlar göze çarpıyor.



Bu tabelayı oraya koyanın da molozları atanın da Belediye olduğunu belirten Yeni, “Yanımızdaki arsaya da inşaatlardan çıkan artıkları getirip attılar. Güya oraya çöp ve moloz dökmek yasaktır diye tabela dikmişlerdi ama kendileri döktüler. Biz de dereyi dolduruyorlar diye sevindik, tertemiz olacak buraları diye.  Bu toprakları atarken buraya çocuklara oyun yeri, park yapılacak dediler, futbol sahası yapılacak dediler, hiçbirşey yapılmadı. Pis pis otlar çıktılar üstlerinde geceleri domuzlar geziniyor. Yolların kilit taşlarını değiştirdiler, çıkan taşları da bahçemize koydular, almadılar, onlar da burada kötü bir görüntü oluşturdu” dedi.


Editör: TE Bilişim