MHP Milltevekili Bahattin Şeker Söğüt’te gerçekleştirdiği basın açıklamasında yolları ve tünelleri henüz bitmeyen YHT açılışının siyasi şov olduğunu söyledi. Trenin yolun yarısından çoğunda eski hattan gideceğini belirten Şeker, Eskişehir – İstanbul arasının reklamlarda söylendiği gibi 1 buçuk saatte değil, eski tren gibi 3 buçuk saatte gidileceğini vurguladı. Siyasi şov amacıyla açılan yolda bir kaza olmaması temennisinde bulunan Şeker, ilimizin diğer sorunlarına da değindi.

Yeri bir kez daha değişen Bilecik devlet hastanesinden bahseden Şeker, Bilecik – Yenişehir yolunun defalarca gündeme getirilmesine rağmen 12 yıldır hükümetin bu yolu bitiremediğini söyledi. Gülümbe rampalarındaki yolun tehlikesine de değinen Şeker Bilecik giriş ve çıkışlarının riskli olduğunu aktardı. Söz verilmesine rağmen yapılmayan Pazaryeri – Bursa Ağı Dağı yolunun akıbetini soran Bahattin Şeker, iktidar partisine mensup Bilecikli siyasetçileri eleştirdi. Şeker açıklamasında şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın ayın 25’inde gerçekleşecek olan Bilecik ziyareti öncesinde bir kaç konuyu kendisine hatırlatmak isterim. Bilecik, bazı hizmetlerin ulaşması ve gerçekleştirilmesi konusunda maalesef geri planda tutulmaktadır. Bilecik merkezde yapılacağı söylenen hastanenin akıbeti merak konusudur ve tartışma devam etmektedir. Vilayetimizin özel ve büyük bir hastaneye yıllardır ihtiyacı vardır. Bilecik-Yenişehir yolunun akıbeti defalarca gündeme getirilmesine rağmen halen çözülememiş bir meseledir. 12 yıldır iktidarda olanlar bir tek Bilecik-Yenişehir yolunu yapamamışlardır. Pazaryeri-İnegöl-Bursa güzergahında bağlantı yolu olarak, önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Ahı Dağı projesi, yıllardan beri vaat edilmesine rağmen öylece bekletilmekte, halkımıza bu durum izah edilmemektedir. Bilecik vilayet merkezi giriş ve çıkış yollarının vaziyeti, son derece tehlikeli bir durumdadır, bu durumla ilgili hiçbir çalışma yapılmamaktadır.

Ayrıca ölümlü kazalara yol açan, vatandaşımızı tedirgin eden Gülümbe rampaları mevkiinin de artık düzenlemeye ihtiyacı olduğu, bu yolun kullanımında yaşanan sorunların artık giderilmesi gerektiği anlaşılmalıdır. Daha fazla can kaybı yaşanmasına izin verilmemelidir. Ancak ilimize gelen yetkililer bu yolun düzgün olduğunu söyleme cesaretini göstermişlerdir. En önemli konuya geliyorum. YHT projesi içerisinde, Bilecik merkeze ve Bozüyük ilçesine istasyon yapılması çok önemli bir hizmettir, bu konuda takdir ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Doğru işleri takdir ediyoruz ancak henüz normal hatları bitmemiştir. Tünelin kapandığını bile, buradaki değerli gazeteci arkadaşımıza inkar eden ve daha sonra da özür dileyen bir devlet memuruyla 15 gün önce karşılaştık.

YHT'nin geçen yıl 29 Ekim tarihinde açılacağı söylenmiş, bu güne kadar gelmiş, şimdi de seçim dolayısıyla açılmak isteniyor. Değerli arkadaşlar, yüksek hızlı trenin şu an yarısından fazlası konvansiyonel hat yani eski hatlar üzerinden gidecektir. Yani YHT’ye bindiğiniz zaman Eskişehir’den Bozüyük’e kadar normal hattan geliyorsunuz, Bozüyük’ten Bilecik’in çıkışına kadar eski hatta geçiyor. Oradan tahminim Pamukova’ya kadar gidiyor. Pamukova’dan yeni hatta geçiyor. Adapazarı’ndan sonra Pendik’e kadar da eski hatla devam ediyor. Bir görevliyle konuştum, dedim ki her yere Eskişehir İstanbul 1.5 saat diye reklam veriyorsunuz. Eskişehir İstanbul arasında trene binenler kaç saatte İstanbul’a gidecek? 3 buçuk saate gideceğini söylediler. Zaten eski tren de 3 buçuk saatte gidiyordu.  

Bazı yerlerde hız 60-70 km.ye kadar düşecek; bütün bu sorunlara ve bitmemiş olan güzergaha, altyapıya rağmen; dahası test ve kontrol sürüşleri, normal hızlı tren yolu henüz bitmeden yapılan bu açılış siyasi bir şova dönüştürülmek istenmektedir. Böylesine önemli bir proje, böyle siyasi propagandaya ve şova alet edilmemelidir. Ayrıca umuyoruz ki, inşallah, bu açılış faaliyetleri ilerde başka kötü sonuçlara sebep olmasın. Bunları da hatırlatmak istiyorum. Çünkü tamamlanmamış bir şey açılıyor. Ve bununla ilgili siyasi bir sonuç elde edilmek isteniyor. İnşallah sonu hayırlı olur. Bu hatırlatmaları yapmış olarak, Kadir Gecesinin tüm hemşerilerime, ülkemize, milletimize, Türk İslam alemine hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.”

Bahattin Şeker, basın açıklamasını çatı adayları Ekmelettin İhsanoğlu’na olan güvenlerini yineleyerek ve seçimlerde destek isteyerek noktaladı.

Editör: TE Bilişim