Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. Yıldönümü sebebiyle bisiklet turu gerçekleştirdi. Bisiklet turu öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Bisikletliler Derneği üyeleri burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.



Açıklamayı Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz yaptı. Yavuz yaptığı açıklamada, ''Atalarımız yağız atlarıyla vatanımızı işgalden kurtardı, biz de demir atlarımızla şanlı zaferi 92. yılında kutluyor, Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz'' etkinliğini bisikletlilerimizle büyük gururla gerçekleştirdik.



Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları atalarımızın canını son nefesine kadar harcayarak yaptığı Büyük Taarruzu, Türkiye Cumhuriyetinin temeli olmasının yanı sıra, tarihte eşi benzeri olmayan bir takım özelliklere sahip bir savaştır. Bu hızda büyük mesafenin savaşarak alınması, ülkeyi işgalden kurtarması, kısa sürede tam ve kesin sonuç alınabilmiş olması, sonuçları itibariyle bir ülkenin ve toplumun tarihinde dönüm noktası teşkil etmesi özellikleri eşsiz bir nitelik kazandırmıştır. Bu duygularla atalarımızın kazandığı şanlı zaferi saygıyla anıyor ve kutluyoruz.” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.



Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği organize ettiği etkinliğe yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye başkan adayı olan Hüseyin Şensoy ve MHP Belediye Meclis üyeleri basın açıklamasına katılarak bisikletlilere destek verdi.



17.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan olan bisiklet turu Tepebaşı, Atatürk Bulvarı, Karayolları Kavşağı, Otogar, Tevfikbey Caddesi’nde devam ederek Cumhuriyet Caddesi’nde son buldu.



Editör: TE Bilişim