Kıymet Aslan
Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği açıldı. İl ve ilçeler olmak üzere ülke genelinde  50 temsilciği olan Bisikletliler Derneği bünyesinde bir yeni temsilcilikte Bilecik'te açıldı. Bilecik temsilcisi ise Hakan Yavuz oldu. Yavuz, Bilecik'te aynı zamanda 11 yıldır spor tesisi işletmeciliği faaliyetlerini sürdürüyor.
Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, “Dernek ECF - Avrupa Bisikletliler Federasyonu Tam üyesidir. Derneğin amacı Bisikletin sivil toplum hareketini oluşturmak ve geliştirmek, Güvenli yollar yaptırmak üzere 18.01.2008 tarihinde kurulmuş yeni bir dernektir. Misyonu, bisikleti yaşamın bir parçası haline getirmek, güvenli bisiklet yolları ve park yerlerini oluşmasını sağlamak, bisiklet kültürünü, bisiklet turizmini geliştirmektir.  Dernek olarak bisikletin çevreci, sağlıklı bireylerin oluşması, trafiğin rahatlaması, sosyalleşmenin kaynağı, hobi-eğlence-turizmin yaşatılması, doğanın keşfedilmesi, trafik eğitiminin temeli olan bisikleti temel gereksinim aracı haline getirmektir”dedi. Bisikletliler Derneğinin motorlu araç sürücü-lerinden,  trafikte bisikletlilere karşı hoşgörülü, dikkatli olmasını bekledikleri yönünde çağrı yaptı.
Dernek temsilcisi Yavuz,  ayrıca bisiklet sporunun önemine dair; “Çevre ve doğa dostudur, Stresten uzaklaşmanın en iyi çözümlerinden biridir, Dayanıklılık gücünüzü arttır, Sürekli zinde kalırsınız, Eklemlerinizin güçlenmesi ile birlikte, kondisyonunuz artar, Kalp ritminizi dengeye sokar, Bacak, sırt, kol, boyun ve karın kaslarınızı geliştirir, Ekonomik ve sosyal bir spordur, Vücuttaki kemik yoğunluğunu arttırır, Ailenizle, arkadaşlarınızla birlikte yapabileceğiniz en iyi spordur, Kilo sorunu olanlar mutlaka bu sporu yapmalıdır, Özgüveninizi arttırır, Kalp hastalıkları riskini azaltır.”diye söyledi.
Bilecikli bisiklet severlerin derneğe, web;Bisikletliler/org facebook.com/bisikletlilerdernegi Twitter.com/bisikletli internet adreslerinden ulaşabileceklerini belirtti.
Editör: TE Bilişim