Bilecik’te faaliyet gösteren 6 sivil toplum kuruluşu 15 Temmuz darbe girişi ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Aralarında Bilecik Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı Fevzi Uzun, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Bilecik Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Süleyman Kıral, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet sevinen, Eczacılar Odası Bilecik il temsilcisi Dolunay Seval Taşkın, Ziraat Mühendisleri Odası Bilecik İl Temsilcisi Mehmet Çoşkun’un bulunduğu 6 STK temsilcisi darbe girişimini kınadı. Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uzun süredir terör belası ile karşı karşıya olan ülkemizde iç ve dış mihraklar tarafından bölme ve yok etme maksadıyla vatan evlatları şehit edilmekte ve her gün şehit cenazeleri ile kahrolurken, ve bu terörün bir an evvel bitmesi için çalışılırken 15 Temmuz akşamı ülkemizdeki bazı hainler tarafından darbeye teşebbüs edilmiş, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetimizin birlik ve beraberliği hedef alınmıştır.

Halkımız, devletimiz ve kolluk kuvvetlerimizin demokrasiye olan inancı ile darbe girişimi etkisiz hale getirilmiştir. Halen devam eden olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi en büyük arzumuzdur, bundan sonra çok daha fazla birlik, beraberlik ve sağduyu ya ihtiyaç vardır.

Halkımız devletimiz ile el ele, omuz omuza, bu süreci de başarı ile aşacağına yürekten inanıyor, bu üzücü olayda yaşamını yitirenlere allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Allah'tan ülkemiz ve milletimize böyle bir olumsuzluğuve acıları bir daha yaşatmamasını diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyoruz.”

Editör: TE Bilişim